Zelenského poradca Podoľak: Vojenskou stratégiou Ukrajiny je vytvoriť chaos
16 | 08 | 2022 I TASR

Hlavný poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v exkluzívnom interview pre britský denník The Guardian povedal, že "v nasledujúcich dvoch či troch mesiacoch" môže prísť k ďalším podobným útokom, aké podnikli neznámi útočníci v utorok 16.8. na železničný uzol a leteckú základňu na Krymskom polostrove.
      

Rusko uviedlo, že výbuchy v muničnom sklade neďaleko mesta Džankoj na severe Krymského polostrova spôsobil požiar.
      

Hoci sa Ukrajina neprihlásila k zodpovednosti za utorkové útoky, podľa poradcu prezidenta Volodymyra Zelenského je incident "pripomenutím", že "Krym okupovaný Rusmi znamená ďalšie výbuchy skladov a vysoké riziko smrti pre votrelcov a zlodejov".
      

"Našou stratégiou je zničiť logistiku, zásobovacie trasy hlboko vo vnútrozemí Krymu, sklady munície a ďalšie objekty ich vojenskej infraštruktúry. Vytvára to chaos v ich vlastných ozbrojených silách," dodal Podoľak v rozhovore pre denník Guardian. 

Cez Krymský most do Ruska prúdi rekordný počet vozidiel
Rekordný počet automobilov podľa ruských štátnych médií prekročil most spájajúci Moskvou anektovaný Krymský polostrov s Ruskom, čo naznačuje, že istý počet Rusov, ktorí sa do regiónu nasťahovali po ruskej anexii v roku 2014, odtiaľ teraz uteká.... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik