Para sa dozvedel, že hlúposť nie je len vidieť, ale aj počuť
31 | 07 | 2024 I Eka Balašková

Demokrat Juraj Šeliga sa v utorok, 30. júla vo videu vyjadril, že beztrestnosť pokračuje. Reagoval tým na fakt, že prokurátor Šurek je jedným z tých, ktorí boli obvinení zo zneužitia právomocí verejného činiteľa. Ďalšími boli bývalý šéf NAKA Ľubomír Daňko a vyšetrovatelia Pavol Ďurka a Ján Čurilla. Advokát Marek Para v reakcii na Šeligu píše: Dnes som sa dozvedel, že hlúposť nie je len vidieť, ale aj počuť.

Juraj Šeliga sa obáva politickej pomsty voči ďalším, ktorí mali dočinenia s kauzou Očistec. Advokát Marek Para v šiestich bodoch „zotrel“ Šeligovu prípravu na dramatický výstup. V závere statusu Para konštatuje, že o politickej pomste najlepšie hovorí personálne obsadenie Demokratov, ale aj Šeligove znalosti o prípade, či jeho príprava na dramatický výstup.

Obáva sa aj za nich

Šeliga sa obáva, že po Klimentovi, Čurillovi, Daňkovi či Ďurkovi bude nasledovať Lipšic, Repa a ďalší. „Každý, kto prišiel akýmkoľvek spôsobom do kontaktu s kauzou Očistec musí jednoducho pykať podľa tejto vlády,“rozhadzuje rukami pred rečníckym pultíkom s logom Demokratov Šeliga.

Vyšetrovateľ obvinil prokurátora Šúreka, bývalého šéfa NAKA Daňka a vyšetrovateľov Čurillu a Ďurku
Vyšetrovateľ policajnej inšpekcie Kevin Dlabaj obvinil zo zneužitia právomocí verejného činiteľa prokurátora Michala Šúreka, bývalého šéfa NAKA Ľubomíra Daňka a vyšetrovateľov Pavla Ďurku a Jána Čurillu. Denníku N to potvrdil Daňko, ktorému... Čítať ďalej
30 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Advokát Para opravuje právnika Šeligu

Marek Para na sociálnej sieti upozornil na niekoľko chýb, ktoré Juraj Šeliga vo svojom prejave urobil. „Zmenil“ meno sudcu ŠTS z Giertli na Gertl, pričom o námietke proti jeho zaujatosti už Najvyšší súd SR právoplatne rozhodol a spis sa na ŠTS vrátil. To však neboli jediné Šeligove omyly.

„Sudca JUDr. Marián Mačura nebol nikdy súčasťou senátu v kauze tzv. Očistec a jeho odchod na Najvyšší súd SR nemal na priebeh kauzy žiaden vplyv. Sudca JUDr. Juraj Kliment ako strýko dozorového prokurátora v kauze tzv. Očistec (JUDr. Ondreja Repu, PhD.) logicky nemohol a ani nikdy nič “parciálne” (nech už tým bolo myslené čokoľvek) v kauze tzv. Očistec nerozhodoval,“ konštatuje Para ďalšie výhrady.

„Zdržovanie priebehu kauzy (ak to tak má byť označované) spôsobila jednak námietka zaujatosti podaná na sudcu JUDr. Michala Trubana, neskôr (dnes už obvineným) prokurátorom JUDr. Michalom Šúrekom proti členovi senátu JUDr. Romanovi Púchovskému, no a následne aj jeho sťažnosť proti uzneseniu o vylúčení sudcu JUDr. Giertliho … takže nie obhajoba “zdržuje” priebeh konania,“ uvádza ďalej Para.

„Disciplinárny návrh na sudcu NS SR JUDr. Juraja Klimenta bol podaný kvôli svojvoľnému rozhodovaniu, ktoré konštatoval Ústavný súd SR! Čo chcel vlastne rečník povedať, že existuje záujem na tom, aby sudcovia konali svojvoľne,“ uzatvára svoje výhrady k Šeligovmu vyjadreniu Para.

Za všetko hovorí personálne obsadenie strany Demokrati

„Skutočnosť, že v strane Demokrati pôsobí ochranca čurillovcov sám Štefan Hamran, ale tiež  početná skupina rodiny Hujerovcov, pardón Čurillovcov, len preukazuje politickú objednávku účelovo vedenej kauzy tzv. Očistec. Neviem kto pripravoval poznámky študovanému právnikovi, ale má asi taký prehľad o kauze tzv. Očistec ako má Mistynka,“ prirovnáva Šeligove znalosti k znalostiam svojho domáceho miláčika.

Búrka v súdnictve: Disciplinárne konanie pre prominentného sudcu
Zdá sa, že spravodlivosť si predsa len nájde svoje cestičky a tí, ktorí sa skutočne spolupodieľali na likvidácii právneho štátu sa jej predsa len dočkajú. Došlo na čurillovcov a zdá sa, že dôjde aj na sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta. Denník... Čítať ďalej
30 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik