Smrť Lučanského: Glück žiada Kolíkovú, aby niesla zodpovednosť (VIDEO)
30 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Richard Glück je jedným z tých, ktorým nejasné okolnosti smrti bývalého policajného prezidenta generála Milana Lučanského „nedajú spávať“. Zrejme to tak vidí aj Mária Kolíková, ktorá sa opäť raz postavila pred novinárov, aby o smrti policajného prezidenta hovorila, podľa Glücka s veľkou dávkou cynizmu. Snaží sa ľudí oklamať starou dobrou goebbelsáckou fintou – stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou, konštatuje Glück v úvode videa zverejneného na Facebooku, kde konštatuje aj to, že na Kolíkovej slová je potrebné reagovať a ľuďom hovoriť pravdu.

Richard Glück pripomína množstvo Kolíkovej pochybení nie hlavne na pôde ministerstva spravodlivosti. Konštatuje, že za to, čo sa deje vo väzniciach je politicky zodpovedný minister spravodlivosti a preto namiesto toho, aby Kolíková po tlačových besedách obhajovala Daniela Lipšica, by mala šetriť, lebo je možné že ponesie nie len politickú zodpovednosť, ale odškodné pre pozostalých jedného z tých, ktorí neprežili väzbu jej môže byť zosobnené.

Kto je pani Kolíková

„Pani Kolíková, ktorá si urobila z ministerstva spravodlivosti realitnú kanceláriu, keď sa podpisovali nájomné zmluvy na desiatky rokov za obrovské peniaze. Pani Kolíková, ktorej rodinná firma okradla ľudí v Moste pri Bratislave. Tá Kolíková, ktorej brat robil kšefty so slovenskou televíziou za milióny eur. Tá Kolíková, ktorá na hulváta presadila Súdnu mapu, s ktorou mali zásadné problémy sudcovia, ktorých vôbec nepočúvala a spôsobila tak chaos a prieťahy v súdnych konaniach,“ pripomína pôsobenie Márie Kolíkovej Glück.

„Dnes tu ide vyskakovať zase tá pani Kolíková, ktorá je politicky zodpovedná za zničenie právneho štátu, za hrubé zneužívanie trestného práva na politický boj s opozíciou, ktorá je politicky zodpovedná za smrť advokáta Krivočenka a za smrť generála Lučanského,“ konštatuje Glück, ktorý z Kolíkovej tlačovky nadobudol, že smrť nebohého policajného generála si snáď vymyslela súčasná vláda.

Búrka v súdnictve: Disciplinárne konanie pre prominentného sudcu
Zdá sa, že spravodlivosť si predsa len nájde svoje cestičky a tí, ktorí sa skutočne spolupodieľali na likvidácii právneho štátu sa jej predsa len dočkajú. Došlo na čurillovcov a zdá sa, že dôjde aj na sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta. Denník... Čítať ďalej
30 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Kto je zodpovedný

„Generál Lučanský bol vzatý do nezákonnej väzby. Ten človek tam nemal čo robiť. Bol psychicky týraný, zamieňali mu listy, niekto mu pomaly vylúpol oko a nech robí pani Kolíková čo chce, nikdy sa nezbaví politickej zodpovednosti za to, že generál Lučanský sa dostal z rúk jej „spravodlivosti“ až smrťou,“ konštatuje Glück pýtajúc sa, či je, alebo nie je bývalá ministerka spravodlivosti zodpovedná za smrť ľudí vo väzbách. Pýta sa tiež, kto iný, ako Zbor väzenskej a justičnej stráže je zodpovedný za odsúdených a väzobne stíhaných. A za ZVJS je zodpovedné ministerstvo spravodlivosti, za ktoré je zodpovedný minister.

Ešte stále obhajuje ÚŠP

„Na záver nám pani Kolíková ešte klamala o Úrade špeciálnej prokuratúry zločinca Lipšica. Nestačia jej desiatky nálezov Ústavného súdu a rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva, ktoré veľmi jasne a konkrétne hovoria o porušovaní základných ľudských práv a slobôd aj zo strany ÚŠP pri krágľovaní v tom čase opozície. Odporúčam pani bývalej ministerke, aby namiesto tlačových konferencií radšej začala šetriť 90-tisíc eur, ktoré by mala zaplatiť ako odškodné pre pozostalých za zbytočnú smrť advokáta Krivočenka, za ktorú nesie rovnakú politickú zodpovednosť, ako za smrť nebohého generála Lučanského,“uzatvára Glück.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik