Vítať americké stíhačky s úsmevom na tvári je pokrytecké, tvdí Gröhling
24 | 07 | 2024 I Ivan Mihale

Vláda SR aj prezident SR Peter Pellegrini podľa opozičnej SaS privítaním stíhačiek potvrdili svoje pokrytectvo a dvojtvárnosť. TASR o tom v utorok informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

Podľa predsedu SaS Branislava Gröhlinga prezident opomenul, že najväčšou hrozbou pre Slovensko a Alianciu je Rusko. „Vítať americké stíhačky s úsmevom na tvári je pokrytecké nielen z jeho strany, ale aj zo strany vlády Roberta Fica (Smer-SR). Bol to totiž Smer, ktorý spolu s Hlasom kritizoval obrannú dohodu s USA a pred voľbami sľubovali, že na slovenské územie nevstúpi žiadna noha Američana. Pokrytectvo a faloš najhrubšieho zrna,“ podotkol Gröhling.

Krúpa si dovolil viac. Žiada ospravedlnenie

Poslanec Národnej rady SR Juraj Krúpa (SaS) povedal, že všetci predstavitelia vlády by sa mali verejne ospravedlniť za svoje výroky o obrannej dohode so Spojenými štátmi americkými. Pripomenul, že to boli práve oni, kto verejne prirovnával poslancov vtedajšej koalície k vlastizradcom. Podotkol tiež, že v tom čase hovorili o americkej okupácii a znásilňovaní žien americkými vojakmi.

„Dnes nastúpení chvália a ďakujú USA. Obhajujú dvojpercentný záväzok na dozbrojenie armády a modlia sa za pilotov, ktorí budú obsluhovať tieto americké stíhačky. Absurdita v priamom prenose,“ uzavrel Krúpa.

Prvé dve slovenské stíhačky F-16 pristáli na vojenskom letisku Kuchyňa pri Malackách v pondelok (22. 7.) večer. Slovensko by malo v najbližších rokoch dostať ďalších 12 kusov zo 14-kusovej objednávky z roku 2018. Dodanie lietadiel sa pre pandémiu oneskorilo. Prezident na slávnostnom ceremoniáli vyzdvihol prínos týchto lietadiel pre slovenskú obranu a spoluprácu s inými štátmi Aliancie.

PRIORITOU HLASU JE RIEŠIŤ SKUTOČNÉ PROBLÉMY ĽUDÍ, NIE VYMYSLENÉ PSEUDOTÉMY
Dôvodom údivu ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) sú niektoré novinové titulky, v ktorých novinári doslova zavádzajú pri témach, ktoré so skutočným životom bežného človeka nemajú veľa spoločného. Veď podpora imaginárnej zmeny Ústavy, kto... Čítať ďalej
24 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik