Polícia žiada verejnosť o videá počasia počas festivalu Pohoda
24 | 07 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri vyšetrovaní pádu stanu, ku ktorému došlo 12. júla na festivale Pohoda v Trenčíne. Návštevníkov vyzvala, aby jej zaslali videá, ktoré zachytávajú počasie na mieste konania festivalu. Informovala o tom v stredu na sociálnej sieti.

Pád stanu vyšetruje krajský policajný vyšetrovateľ z Trenčína. "V rámci vyšetrovania je potrebné procesným spôsobom zaistiť relevantné kamerové nahrávky, ktoré zachytávajú všetky okolnosti, ktoré v tento deň príroda 'narobila' v mieste konania festivalu," ozrejmili policajti.

V tejto súvislosti vyzvali účastníkov podujatia, respektíve blízku verejnosť, ktorá disponuje nahrávkami zachytávajúcimi počasie v mieste konania festivalu krátko pred búrkou, počas nej a po nej, aby ich kontaktovali cez súkromnú správu na stránke trenčianskej polície na sociálnej sieti.

K pádu veľkého stanu na festivale na trenčianskom letisku došlo vplyvom intenzívnej búrky. Zasahovali tam všetky záchranné zložky. Zranených bolo celkovo 29 osôb, jedna žena utrpela stredne ťažké zranenie. Zranených transportovali do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici.

Polícia začala pre pád stanu na festivale trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Organizátori Pohodu ukončili predčasne.

Nezmyselnosť sankcií PRERAZILA dno! Ruská historická fregata uviazla vo vodách EÚ
Voda a jedlo na tri dni: Ruská fregata nebude môcť opustiť vody EÚ kvôli sankciám Ruská fregata Štandart nebude môcť prekročiť hranice vôd Európskej únie. Dôvodom je nedostatok paliva, povedal kapitán plavidla Vladimír Martuš. Môžu za to sankcie... Čítať ďalej
24 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik