Ministerstvo zdravotníctva reaguje na tvrdenia opozície
23 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Chod kardiologického oddelenia vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne je aktuálne plynule zabezpečený. Uviedlo to Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR pre TASR. Odmieta preto tvrdenia opozície súvisiace s výpoveďami lekárov na oddelení.

"Vedenie rezortu je od prvej chvíle, keď sa objavili správy o výpovediach kardiológov, v intenzívnom kontakte s vedením tamojšej nemocnice. Ako už informovala aj FN Trenčín, ide o výpovede štyroch lekárov, ktorí úhrnne predstavujú výkon 1,4 lekára. Počas plynutia výpovednej lehoty je situácia stabilizovaná a chod kardiologického oddelenia vo FN Trenčín je plynule zabezpečený. V júli tohto roku nastúpili na predmetné oddelenie traja lekári a zároveň nemocnica rokuje o nástupe ďalších lekárov," priblížili pre TASR z komunikačného odboru rezortu.

Vedenie trenčianskej nemocnice podľa ministerstva situáciu aktívne rieši

"S MZ SR komunikuje o postupoch, ktoré majú jediný cieľ a to, aby bola pre všetkých zabezpečená dostupná zdravotná starostlivosť," dodali z odboru.

Súčasnú situáciu spojenú s výpoveďami lekárov na kardiologickom oddelení v trenčianskej nemocnici kritizovali opozičné strany. Ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD) vyzvali na nápravu.

PS chce chce iniciovať mimoriadne zasadnutie parlamentného výboru pre zdravotníctvo, ak šéfka rezortu nepredstaví riešenie do konca týždňa.

KDH zase žiada odvolanie riaditeľa zdravotníckeho zariadenia Michala Plesníka.

POLITOLÓG VARUJE! TOTO SA nemôže SKONČIŤ DOBRE!
"Táto vojna nemusela byť, keby klientský štát Ukrajina i jej tútor Spojené štáty prijali výzvy na diplomatické rokovania, na ktoré ich pred 24. februárom 2022 vyzýval Vladimír Putin... Státisíce mŕtvych, 12 miliónov utečencov, zruinovaná... Čítať ďalej
23 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik