Laššáková a Glück: Spolu dosiahneme viac (VIDEO)
22 | 07 | 2024 I Eka Balašková

Aj v politike (alebo práve tam najviac?) platí, že najdôležitejšie veci sa dajú dohovoriť mimo rokovacích miestností, pri neformálnej debate. Také určite prebiehajú aj v rámci strany Smer-SSD a jej poslancov v EP a NR SR. Video europoslankyňa Judity Laššákovej a Richarda Glücka, pôsobiaceho v NR SR je toho dôkazom. Obaja tvrdia, že spoločne dosiahneme viac.

Laššáková má za sebou náročný prvý týždeň zasadania Európskeho parlamentu v Štrasburgu. Aký je jej návrat medzi „bežných ľudí“?

„Myslela som si, že úroveň EP je trošičku niekde inde. Zjavne ale chce konkurovať s niektorými poslancami, ktorí sú v Národnej rade. Nemáme si čo závidieť, ani vyčítať. Uvidíme, aké to bude. Na dnešok som sa veľmi tešila,“ hovorí Laššáková na margo porovnávania stretnutí s bežnými ľuďmi a prácou v EP.

Ministrovi Takáčovi preteká pohár trpezlivosti! PRESTAŇTE, vyzýva Takáč
Nie len ministrovi financií Ladislavovi Kamenickému už preteká pohár trpezlivosti s tými, ktorí sa síce tvária ako veľkí bojovníci proti hoaxom, no sami ich šíria. K presne rovnakému problému sa na sociálnej sieti vyjadril aj minister... Čítať ďalej
21 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Zaujímavé zážitky z národného parlamentu má aj Richard Glück. Čo sa týka zloženia Smeru v EP je s ním veľmi spokojný. „Juditka ty, Ľuboš, Erik, Monika s Katkou, verím, že budeme vedieť vytvoriť veľmi úderné kombo. Sú témy, ktoré vieme otvoriť aj my na pôde národného parlamentu a bude viac, než užitočné, keď tie témy budete vedieť aj vy potlačiť,“ konštatuje poslanec, podľa ktorého nás čaká ťažká doba a v práci pre slovenského občana budeme pri spolupráci rozhodne silnejší.

„Musím to povedať, ale držím nám všetkým palce, no nesmiete zabudnúť, odkiaľ pochádzate,“ doplnil Glück.

Laššáková tiež do tejto spolupráce zahrnula aj jediného europoslanca za stranu Hlas, Branislava Ondruša. „My šiesti sa budeme snažiť čo najviac komunikovať s vami, aj so slovenskou vládou, aby sme čo najviac dokázali pre Slovenskú republiku a občanov, ktorí tu žijú,“ uzavrela Laššáková.

O vojne sa nerozhodne doma, ale v Bruseli, obáva sa Hoffman
Podľa Ivana Hoffmana budúcnosťou Európy nebude zelená ekonomika, o ktorej sa veľa hovorí, ale vojnová ekonomika. Podľa neho bruselské centrum nakoniec zapletie celú Európu do vojny s Ruskom. "Nepočítame s ľuďmi, ktorí chcú vojnu. Politici, ktorí sa... Čítať ďalej
21 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik