Huliak bude variť medvedí guláš! Recept má polstoročie
22 | 07 | 2024 I Eka Balašková

Rudolf Huliak by sa okrem politiky zrejme uživil nielen ako poľovník, ale aj ako kuchár. Len pred pár dňami varil guláš z diviny a povedal, že najbližšie to bude z medveďa.

Poslanec NR SR Rudolf Huliak, predseda Národnej koalície, sa nijako netají tým, že v obci, kde pôsobí ako starosta, odlovil synantropného medveďa. Leto praje rôznym gulášom. Pre Plusku Huliak prezradil, že jeho recept na medvedí guláš má viac, ako 50 rokov a zdedil ho od poľovného hospodára. Veľký medvedí guláš varil po prvýkrát, keď sa aj on stal poľovným hospodárom pred 14-timi rokmi.

Guláš avizoval Rudolf Huliak už v máji, kedy práve on zastrelil jednu zo štyroch synantropných medvedíc. Zvyšní dvaja, ktorí boli v tíme, boli zo zásahového tímu. Za svoj výkon starosta Očovej od svojho straníckeho šéfa dostal aj darček. Bude sa variť guláš, ktorého tajnú ingredienciu poslanec neprezradil. 

Medvedica z mája

V okolí Očovej, kde Huliak pôsobí ako poľovný hospodár, ale aj ako starosta, sa pohybovali štyri problémové medvede. Dva z nich už boli, po dohode so Štátnou ochranou prírody, odlovené. Jednu z medvedíc odlovili poľovníci zo združenia, ktorého je Huliak členom. On sám bol jedným z lovcov.

Zásah okomentoval s tým, že medvedica sa dlhšie túla po záhradách okolo Očovej. „Mala zase namierené do intravilánu, tak som ju odlovil. Z troch rozmiestnených strelcov, z ktorých boli dvaja zo zásahového tímu, som mal ja to šťastie a medvedicu som ulovil,“ pochválil sa ešte v máji.

Odlovil medvedicu, teraz dostane medveďa (VIDEO)
Poslanec NR SR Rudo Huliak (nom. SNS) si dovolil zastreliť nedveďa! Pobúrená liberálna a progresívna časť Slovenska „šla do vývrtky“, kým mnoho chovateľov dobytka, poľnohospodárov, či bežných ľudí z podhorských oblastí si povedalo: konečne to... Čítať ďalej
13 | 05 | 2024 | Eka Balašková

Naporcovaný už je

„Medveďa mám nakrájaného v mrazničke. Keď bude vhodná príležitosť a vhodní konzumenti, ktorí nebudú nad tým ohŕňať nosom, tak ho pripravím," prezradil Pluske poslanec.

Čo do guláša patrí

V prvom rade poslanec pre Plusku radí, že takýto guláš sa nevarí kdesi doma, v kuchyni, ale vonku, na otvorenom ohni. Je ho naozaj kvantum – na 20 kg zemiakov pridáva 20 kg mäsa a 10 kg cibule. Huliakov guláš má však aj tajnú ingredienciu. Tú poslanec neprezradil, keďže je tajná, no prezradil, že ako dezert sa medvedie labky podávať určite nebudú.

POZOR! Z predaja sťahujú nebezpečný výrobok (FOTO)
Z času na čas sa aj na slovenskom trhu objavia potraviny, ktoré pre ľudské zdravie predstavujú nebezpečenstvo. Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVaPS) tentokrát pri svojich kontrolách zistila na konzumáciu nevhodné údené lososové filety.... Čítať ďalej
19 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik