Tlak na Bidena sa stupňuje! Demokrati žiadajú odstúpenie a do toho ešte TOTO
18 | 07 | 2024 I Diana Zaťková

Medzi americkými demokratmi hustne napätie. Takmer dve tretiny amerických demokratov chcú, aby prezident USA Joe Biden stiahol svoju opätovnú kandidatúru na prezidenta a umožnil tak Demokratickej strane nominovať iného kandidáta. O odstúpenie ho žiada čoraz viac predstaviteľov a k tomu všetkému ešte prezident ochorel. Diagnostikovali mu Covid.

Demokratom dochádzy trpezlivosť

Bývalá predsedníčka Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová otvorene hovorí o tom, že Biden sťahuje stranu na dno a povedala, že urobí „všetko, čo je v jej silách“, aby Bidena dostala z kandidátky demokratov, píše Politico. A najnovšie ďalší významný demokrat požiadal Bidena, aby to vzdal. 

 

Prominentný demokrat Adam Schiff – kalifornský kongresman, ktorý sa uchádza o post budúceho senátora štátu – vyzval prezidenta Joea Bidena, aby „odovzdal pochodeň“ a umožnil inému demokratovi vyzvať Donalda Trumpa v novembri. Na vystúpenie významného demokrata upozornil server denníka Los Angeles Times.

Kongresman z Burbanku uviedol, že má „vážne obavy“ ohľadom Bidenovej schopnosti poraziť Trumpa v novembri. Schiff povedal, že „voľba odstúpiť z kampane je iba na prezidentovi Bidenovi“, ale verí, že je čas, aby Biden, ktorý bol v stredu pozitívne testovaný na COVID-19, „odovzdal pochodeň“.

Predsedníčka Snemovne reprezentantov USA, Nancy Pelosi / SITA (AP)

Trumpa neporazí!

„Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som im pomohol k úspechu,“ povedal Schiff. „Existuje iba jeden jediný cieľ: poraziť Donalda Trumpa. Stávky sú príliš vysoké.“

Schiff povedal, že Biden „bol jedným z najdôležitejších prezidentov v histórii nášho národa“ a mohol by „zaistiť svoj odkaz“ tým, že by demokratom umožnil podporiť iného kandidáta. „Náš národ je na rázcestí. Druhé Trumpovo prezidentstvo podkope samotný základ našej demokracie a mám vážne obavy, či prezident v novembri dokáže poraziť Donalda Trumpa," dodal.

Trump je oficiálny kandidát! Má aj viceprezidenta
Trump sa stal kandidátom na prezidenta USA. Predstavil aj viceprezidenta, ktorý je proti pomoci Ukrajine. Oficiálne kandiduje Bývalý americký prezident Donald Trump sa oficiálne stal prezidentským kandidátom Republikánskej strany v... Čítať ďalej
17 | 07 | 2024 | Milan Laca

Pred jeho oznámením Washington Post sčítal 22 ďalších demokratov v Kongrese, ktorí Bidena požiadali, aby odstúpil. Schiff je podľa denníka pozoruhodným prírastkom do zoznamu. "Najvážnejšia politická kríza Joea Bidena sa v stredu prehĺbila, keď ho kongresman Adam Schiff, významný demokrat v Snemovni reprezentantov, ktorý je veľkým favoritom novembrových senátnych volieb v Kalifornii, vyzval, aby odstúpil ako kandidát svojej strany proti Donaldovi Trumpovi," napísal Washington Post.

Server USA Today pripomenul , že Schiff je blízkym spojencom bývalej predsedníčky Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej. Pozornosť médií upútal ako bývalý predseda snemovného výboru pre spravodajské služby, keď viedol Trumpov prvý proces impeachmentu.

Prezidenti Trump a Biden . Reprofoto FB (@newseveryhourly.blogspot.com)

Biden to nevzdá

Biden opakovane povedal, že má v úmysle v zápolení zostať. Napriek výzvam, aby odstúpil.

BBC doplnila, že Schiffovo oznámenie prichádza krátko potom, čo Demokratický národný výbor oznámil svoje plány usporiadať začiatkom augusta virtuálne hlasovanie s cieľom formálne zvoliť Bidena ako kandidáta strany.

Niekoľko demokratov požadovalo, aby strana zrušila virtuálne hlasovanie a umožnila otvorený zjazd, ktorý by delegátom umožnil podporiť ďalších kandidátov. BBC v tejto súvislosti upozornila, že po odstúpení zďaleka nevolajú len niektorí významní členovia demokratickej strany. Nový prieskum naznačuje, že takmer dve tretiny demokratov veria, že Biden by mal ustúpiť a nechať stranu, aby nominovala niekoho iného.

Komik želal Trumpovi smrť: Nemecká TV s ním končí
Čo ešte je a čo už nie je satira? Podobné otázky si po atentáte na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SSD) začínajú klásť ľudia aj v globálnom meradle. Priniesol ich nedávny útok na Donalda Trumpa. Nemecký komik Sebastian Hotz, ktorý vystupuje... Čítať ďalej
17 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

A do toho ešte Covid

Biely dom potvrdil, že prezidentovi v stredu diagnostikovali nákazu koronavírusom. Tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierreová dodala, že Biden sa vráti do Delaware, kde sa izoluje a počas tohto obdobia bude naďalej plne vykonávať všetky svoje povinnosti, informuje agentúra TASS.

"Prezident Biden dnes po svojom prvom podujatí v Las Vegas mal pozitívny test na COVID-19. Je očkovaný a posilnený a pociťuje mierne príznaky," povedala Jean-Pierreová v stredu popoludní.

Prezidentov osobný lekár informoval, že vodca USA pociťuje nádchu, neproduktívny kašeľ a celkovú nevoľnosť. "Na svojej prvej udalosti dňa sa cítil dobre, ale vzhľadom na to, že sa necítil lepšie, vykonali sa testy na COVID-19 a výsledky boli pozitívne na vírus," uviedol lekár. vyhlásenie, ktoré zverejnil Biely dom.

Súd v Luxemburgu rozhodol o von der Leyenovej SMS komunikácii
Druhý najvyšší európsky súd v stredu, 17. júla kritizoval Európsku komisiu za nedostatočnú transparentnosť zmlúv o očkovaní proti ochoreniu COVID-19 z roku 2020. Stalo sa tak deň pred kľúčovým hlasovaním o tom, či Ursula von der Leyenová obháji... Čítať ďalej
18 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik