Až 4 slovenské BANKY HLÁSIA VEĽKÉ ODSTÁVKY! NA TOTO SA PRIPRAVTE!
18 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

O pár hodín máme víkend a spolu s ním prichádzajú aj veľké odstávky v 4 slovenských bankách. Niektoré sa začnú už v piatok a klienti musia rátať s výpadkom služieb. Banky o výpadkoch informovali na svojich webových stránkach. Prinášame veľký prehľad o nedostupnosti bánk a služieb.

V piatok (19.7) večer hlásia výpadky Poštová banka a 365.bank

Klienti Poštovej banky nebudú môcť využívať mobilnú aplikáciu a výpadok bude mať počas celej noci aj internet banking.

„Z dôvodu plánovanej odstávky elektronického bankovníctva budú Mobilná aplikácia a Internet banking od piatka 19.7.2024 v čase od 22:00 do soboty 20.7.2024 do 07:00 nedostupné,“ oznámila na svojej webovej stránke Poštová banka.

Do mobilnej aplikácia sa nedostanú ani klienti 365.bank. Niektoré ich systémy budú dočasne nedostupné z dôvodu plánovanej odstávky z piatka 19.7.2024 od 22:00 do soboty 20.7.2024 do 07:00. Počas nedostupnosti mobilnej aplikácie však klienti neprídu o možnosť platiť online kartou. 365.banka svojim klientom radí, aby si vopred pozreli ich ePIN, ktorým budú môcť potvrdiť svoju online platbu aj v čase, kedy aplikácia nebude dostupná. Svoj ePIN si klienti nájdu vo svojej mobilnej aplikácii v detaile ich karty. „Info o platbách cez push notifikácie sa ti počas údržby neobjavia, ale po spustení systémov ti všetky dopošleme,“ upozornila 365.bank na svojom webe.

V sobotu (20.7) k odstávkam dôjde v ČSOB a v mBank

V ČSOB v uvedenom čase taktiež nebude fungovať internetové bankovníctvo ani mobilná aplikácia. „V nedeľu 21.júla v čase od 00:01 hod do 07:00 hod dôjde pre plánovanú prevádzkovú odstávku k celkovému obmedzeniu služieb Moja ČSOB, ČSOB SmartBanking a ČSOB API (PSD2),“ uviedla na svojom webovom portáli ČSOB Banka.

Klienti mBank sa musia pripraviť na to, že v nedeľu v skorých ranných hodinách budú môcť platiť kartou len na termináloch v obchodoch. Platba kartou na internete nebude možná.

Obmedzenie nastane v nedeľu 21.7.2024 v čase od 2:30 do 9:00. Počas odstávky systémov nebudú fungovať: internet banking,mobilná aplikácia, platby kartou na internete, SMS, mLinka, systém žiadostí o produkty. Peniaze z bankomatov budú môcť vyberať bez obmedzení. 

Banka uvádza, že klienti môžu mať problém po skončení odstávky s prihlásenim sa do internet bankingu. „Ak mát po ukončení odstávky problém s prihlásením do internet bankingu, vyčistite vyrovnávaciu pamäť prehliadača (tzv. cache) stlačením klávesy F5, resp. kombináciou kláves CTRL+F5, alebo vymažte cookies vo vašom prehliadači,“ uvádza mBank na svojom webe.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik