Šokujúca pravda o "elitných" policajtoch vychádza na povrch! Čurillovci čelia obžalobe, verejnosť sa dozvie neuveriteľné detaily (VIDEO)
17 | 07 | 2024 I Eka Balašková

Zastávali sa ich ľudia na najvyšších priečkach štátu. Bývalá prezidentka ich prácu vynášala do nebies, vtedajší policajný prezident Štefan Hamran (akt. Demokrati) o nich hovoril, ako o čestných policajtoch a Roman Mikulec (OĽaNO) bol aj kvôli ich pochybeniam neúspešne odvolávaný a ľudia sa cez darovaciu platformu zbierali, aby tí rovní, čestní policajti mali z čoho žiť... Dnes je jasné, že postupy práce tzv. čurillovcov boli nezákonné a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) informuje o podanej žalobe.

Minister vnútra informuje, že prokurátor podal obžalobu na sedem ľudí, čím prípad poda neho naberá na obrátkach. Vo videu pripomína, čo bývalé vedenie polície považovalo za bežné porady a tiež nezabúda na vyjadrenie ich advokáta Kubinu, ako sa tešia pred súd. To pripomína aj advokát Martin Ribár. Ten síce ctí prezumpciu neviny, no u tejto skupiny ľudí je dôvodných podozrení viac, než dosť. Keďže pojednávania budú verejné, avizuje, že verejnosť bude pravdou šokovaná. Vedieť ju však potrebuje.

Obžaloba podaná

V utorok, 16. júla prokurátor Krajskej prokuratúry Trnava podal žalobu na sedem ľudí, ktorých celé Slovensko pozná, ako čurillovcov, za zneužitie právomoci verejného činiteľa, informuje vo videu na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. „Týmto prípad okolo tzv. elitných vyšetrovateľov NAKA naberá na obrátkach  a sú len krok od toho, aby sa konečne postavili pred súd,“ informuje minister vnútra.

Prokurátor podal obžalobu na siedmich policajtov, tzv. čurillovcov
Prokurátor Krajskej prokuratúry Trnava podal na Mestský súd Bratislava obžalobu na siedmich policajtov, tzv. čurillovcov pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR... Čítať ďalej
16 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová

Chránená zver

„Minulý rok na verejnosť unikli získané nahrávky z legálnych odposluchov čurillovcov, na ktorých hovoria napríklad o špinavostiach, ktoré mali v pláne uskutočniť proti vyšetrovateľke Úradu inšpekčnej služby Diane Santusovej. Bez najmenšej hanby sa čurillovci dohadujú, ako Santusovej pomocou kanistra podpália auto, ako sa jej zbavia, že ju doslova spravia a šupnú do väzby. A ľudia, ktorí mali v tej dobe zosobňovať spravodlivosť, či už bývalý špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, minister vnútra Mikulec, alebo policajný prezident Hamran, nazvali tieto zverstvá čurillovcov len bežnou pracovnou poradou,“ hovorí minister vo videu, s tým, že nevedel, porada o zbavení sa kolegyne, patrí na poradu policajtov.

Advokát sa dočkal

Šutaj Eštok pripomína aj slová advokáta čurillovcov o tom, že sa spoločne tešia, ako sa táto vec dostane na súd. „Vyzerá to tak, že sa ich prianie splní a ja osobne som veľmi zvedavý na ich obhajobu. Stačí už len, aby súd obžalobu prokuratúry prijal. Som rovnako rád, že sa táto vec dostane na súd, kde sa konečne vyriekne záver, na ktorý už veľmi dlho čaká celá verejnosť,“konštatuje Šutaj Eštok.

Z čoho má obavy

„Bojím sa, že to bude len potvrdenie toho, že títo takzvaní elitní vyšetrovatelia tu vykonávali politické pokyny a realizovali politickú pomstu Igora Matoviča a Daniela Lipšica,“uzatvára minister vnútra.

FINANČNÁ SPRÁVA UPOZORŇUJE! NA TOTO NEKLIKAJTE! NEDAJTE SA OKLAMAŤ!
Finančná správa (FS) na webovej stránke upozorňuje na podvodníkov, ktorí sa snažia oklamať ľudí. Slováci totiž húfne dostávajú nebezpečné SMS správy. FS upozorňuje: Nedajte sa oklamať! Neklikajte! Finančná správa apeluje na ľudí, aby sa nenechali... Čítať ďalej
16 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Otázky Martina Ribára

Advokát Martin Ribár je jeden z tých, ktorí si praktiky „našich chlapcov“ po poldruharočnej nezákonnej väzbe doslova „odniesol“ na vlastnom zdraví. Aby sa podobné prípady neopakovali, on sám sa v OZ Za demokraciu a právny štát zasadzuje za to, aby podobní ľudia, ako čurillovci, nemohli pôsobiť v OČTK. Na sociálnej sieti upozorňuje, že vďaka podaniu prokurátora na súd, sa už čoskoro dozvieme odpovede na otázky, či boli alebo neboli trestné konania manipulované „našimi chlapcami“; či boli alebo neboli „našimi chlapcami“ inštruované vypočúvané osoby; prípadne či sú „naši chlapci“ čurillovci vinní alebo nevinní.

„Ak súd obžalobu prijme, pred súd sa postavia Ján Čurilla Pavol Ďurka, Štefan Mašin, Milan Sabota, Branislav Dunčko, Robert Magula a Pavol Scholz, obžalovaní zo spáchania trestného činu zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Pavol Ďurka aj z trestného činu marenie úlohy verejným činiteľom,“ pripomína na Facebooku Ribár. Aj on registroval opakované vyjadrenie advokáta Kubinu o tom, ako sa na súdne pojednávanie v tejto veci „naši chlapci“ tešia.

Ctí prezumpciu neviny

„nechajme teda konať nezávislý a nestranný súd. Vždy uvediem, že na „našich chlapcov“ Čurillovcov, sa tak ako na každú osobu vzťahuje prezumpcia neviny – zároveň dodám, pri rešpektovaní prezumpcie neviny, že existuje obrovské množstvo dôkazov, ktoré potvrdzujú, že podozrenia voči „našich chlapcom“ sú dôvodné,“ upozorňuje na Facebooku Ribár s tým, že ak niekto poruší zákon, bez ohľadu na jeho spoločenské postavenie, politickú príslušnosť, či funkciu, musí byť spravodlivo potrestaný.

„Všetky podozrenia zo spáchania trestnej činnosti musia byť riadne vyšetrené – aj tie proti „našim chlapcom“ Čurillovcom,“ upozorňuje Ribár.

Tisíce hodín záznamov

„Hovorkyňa ÚIS pred časom informovala, že počas takmer 2,5 ročného vyšetrovania bolo prepočutých 8.000 hodín zvukového záznamu a spracovaných 15 spisových zväzkov o počte 6678 strán.  Po zverejnení dôkazov bude asi verejnosť šokovaná. Súdne pojednávania sú verejné, a preto som presvedčený, že je naozaj len otázkou času, kedy sa verejnosť, my všetci dozvieme viac o tom, čo sú „naši chlapci“ Čurillovci naozaj zač,“ myslí si Ribár, ktorý si neželá nič iné, ako to, aby na verejnosť vyšla skutočná pravda.

Potrebujeme vedieť pravdu

„Pravdu, pred ktorou budú mnohí radšej zatvárať oči a radšej ju popierať ... pravdu, ktorá je naozaj až absurdná, neuveriteľná a aj krutá, ale žiaľ pravdu, ktorú sa musíme všetci dozvedieť, hoci bude verejnosť šokovaná. My všetci budeme šokovaní,“ avizuje Ribár.

Štátni zamestnanci na pokraji vzbury: Hrozí kolaps úradov a ochromenie Slovenska?
Zamestnanci štátnej a verejnej správy vyhlásili v utorok počas tlačovej konferencie štrajkovú pohotovosť po neúspešných rokovaniach s vládou o zvýšení platov. Hrozí, že úrady zostanú zatvorené? Odborári žiadajú vyššie platy, vláda ponúka len... Čítať ďalej
17 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik