Hlas ľudu: RTVS to s Ficom zas totálne p.s*ala
13 | 07 | 2024 I Mária Škultétyová

Veru pos*ala. A poriadne. Až tak, že jednému z hostí relácie Z prvej ruky sa to nepáčilo. Ako to už u nás zvykom býva, hovorilo sa o Ficovi. O Ficovi bez Fica. Veď aj v Mníchove to bolo o nás bez nás, tak prečo nie?

A keď Fico od srdca prehovorí k médiám, už je zle

Rozhorí sa oheň nenávisti voči nemu. A to aj vtedy, keď je ticho. Lebo Fico je ZLO. Akýže zmier? On a zmier? Aj odpustenie atentátnikovi bolo z jeho strany falošné! Aj fotka v žite je len faloš a populizmus. Všetko, čo robí, je zlé, je falošné! Fico polarizuje túto spoločnosť. Prilejte aj vy olej do ohňa! Zničte zlo, čo nás obklopuje! Zničte ho a basta!

Toto zaznieva do éteru každý deň

Fico je druhý politik s najnižšou dôverou spoločnosti. Hneď po Matovičovi. Tak sa potom nečudujte, keď ho denno-denne v médiách len osierajú. Dokonca počuť aj názory, že všetko to bola len hra na atentát, že žiadny nebol. A keď ho štyri guľky trafili, ako to, že žije? Akosi rýchlo sa vystrábil zo zranení. Ozaj, a prečo nič nevieme o priebehu vyšetrovania?  Všetko sa robí tajne. Prečo? A samé prečo a prečo.

Tak aj ja sa pýtam: prečo v televízii dávajú priestor na vyjadrenie všelijakým Weissom

Tentoraz však za mikrofónom sedel okrem Weissa a moderátora aj PÁN POLITIK

Skutočný PÁN POLITIK. S iným než predpísaným názorom. S názorom vlastným. Aspoň ja som o tom presvedčená. Žiadny politický bršo či elév, ale rozvážny, skúsený a triezvy človek.

Pavol Hrušovský, bývalý politik KDH

Niektorí si možno poviete: KDH?!  Lenže Hrušovský je iná káva než jeho bývalý kolega Mikloško. A je iný ako Peter Weiss. Kedysi som volila jeho čerešničky. KDH som nikdy nemusela. Vždy som hovorila, že kresťania majú chodiť do kostola, nie robiť politiku. Teraz to u mňa vyhral Hrušovský.

Jeho slová by si mali zobrať k srdcu všetci tvorcovia politických debát. Zvlášť tej Z prvej ruky. Lebo ak tomu dobre rozumiem, znamená to, že ak o niekom niečo hovorím, mám to  priamo od neho,  on mi to povedal. A keď budem tlmočiť, čo mi povedal, mám to sprostredkovane z prvej ruky. Ak to tak nie je, zavolám si ho do telky a pýtam sa ho. Vtedy to mám priamo z prvej ruky. Presne tak to moderátorovi poradil Hrušovský. Až potom dám priestor na názor ostatným. Zvlášť, keď sa to týka veľmi citlivej témy, ako táto bola. Keď sa hovorilo, či sa mohol atentát podpísať pod psychický stav premiéra natoľko, že na Devíne povedal to, čo povedal. Podaktorí by možno chceli z Fica urobiť blázna.

Od Weissa sa dalo čakať, že s Ficom nebude v ničom súhlasiť

Že o hrádzi nemal hovoriť, že polarizuje spoločnosť. Weiss zrejme nemôže zabudnúť a odpustiť Ficovi, že odišiel z jeho SDĽ a založil  Smer. SDĽ po čase zanikla,  len Fico je stále najlepší.  So Smerom už päťkrát vyhral voľby a štvrtý raz je premiérom. Tam je pes Weissovej nenávisti voči nemu zakopaný. Politická pomsta sa tomu hovorí. Hrušovský nemal dôvod na pomstu, on neútočil, o Ficovi sa vyjadril ako o šikovnom,  skúsenom politikovi, s ktorým má dobré skúsenosti.

Neviem, čo si o tom všetkom myslia politológovia.  Ale ja si myslím, že taký Štefančík či Abrahám by sa priklonili k Weisovi. No pán Chmelár by sa iste postavil na opačnú stranu. Ja som si povedala iba svoj názor. Síce neodborný,  ale povedaný od srdca tak, ako to cítim.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik