Hašek vs. Dacjuk: Ďalšia hokejová bitka mimo ľadu
13 | 07 | 2024 I Eka Balašková

Keď si myslíte, že Dominik Hašek si po svojom triumfe oddýchne, ste na veľkom omyle. Legendárny brankár, ktorý nedávno presadil zákaz účasti hráčov z KHL na blížiacich sa Majstrovstvách sveta v Česku, už má na muške ďalší cieľ. Namiesto pokojného leta sa pustil do novej hokejovej "krížovej výpravy". Tentokrát denník Pravda informuje, že sa mu nepáči možnosť, že by člen víťazného klubu pri slávnosti uvádzania do Siene slávy prehovoril Pavel Dacjuk.

Slávnostné uvedenie nových členov do hokejovej Siene slávy sa uskutoční 11. novembra v Toronte a popri Dacjukovi do nej bude prijatý niekdajší americký forvard Jeremy Roenick, bývalý kanadský obranca Shea Weber a dvojica hokejistiek Krissy Wendell-Pohlová a Natalie Darwitzová.

Olympijský šampión z Nagana sa vyjadril, že Dacjuk tak urobí reklamu ruskému režimu a ruským vojnovým zločinom. Pavel Dacjuk je pritom jeden z najúspešnejších ruských hráčov, ktorí kedy pôsobili v NHL. Pravda upozorňuje, že je dvojnásobným víťazom Stanleyho pohára, trojnásobným držiteľom Selkeho trofeje pre najlepšieho brániaceho útočníka a tiež je ako víťaz NHL, MS i olympíiády členom prestížneho Triple Gold Clubu.

Každá štvrtá rodina na Slovensku je neúplná, dominujú osamelé matky
V neúplných rodinách na Slovensku žije viac ako 860.000 ľudí. Tvoria pritom 357.000 rodín, je to asi štvrtina všetkých rodín na Slovensku. Až 86 percent pritom tvoria rodiny s osamelou matkou. TASR o tom informovala hovorkyňa pre Sčítanie... Čítať ďalej
13 | 07 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Dacjuk si to zaslúži

„Noví členovia budú uvedení do hokejovej Siene slávy v novembri. Medzi nimi bude aj ruský občan a bývalý vynikajúci hokejista Pavel Dacjuk. Pavel si svojimi výbornými výkonmi a všetkým, čo pre hokej urobil, miesto v Sieni slávy nepochybne zaslúži,“ povedal Hašek.

Je automaticky reklamou

„Uvedenie do Siene slávy je verejné a je zvykom, že každý nový člen prednesie ďakovnú reč. Tu treba povedať, že každé verejné vystúpenie ruského občana, ktorý oficiálne neodsúdil ruskú imperialistickú vojnu a ďalšie zločiny s ňou spojené (vrátane genocídy ukrajinských detí), je automaticky obrovskou reklamou na ruskú vojnu a iné ruské zločiny, vrátane genocídy ukrajinských detí," vyčíta Hašek Dacjukovi s tým, že ak hokejista predsa len vystúpi, môže to mať za následok eskaláciu konfliktu a oddialenie víťazstva Ukrajiny.

Facebook | Pavel Dacjuk

Apeluje na kanadských zákonodarcov

„Kanada a NHL, svojím rozhodnutím dáte svetu jasne najavo, čo je pre vás dôležitejšie a aký dôležitý je pre vás ľudský život, aj keď je na inom kontinente. Rozhodnutie je na vás," zakončil Hašek. Mimochodom, on sám bol do Siene slávy prijatý v roku 2014 a aktuálne sa snaží o vstup do politiky, do českého Senátu mieni kandidovať za Benešovsko.

ŠOKUJÚCI KONIEC POHODY: Búrka spustošila festival, 14 ľudí skončilo v nemocnici! (AKTUALIZOVANÉ)
Záchranári ošetrili po piatkovej (12. 7.) intenzívnej búrke a páde stanu na festivale Pohoda v Trenčíne 15 prevažne ľahšie zranených osôb vo veku 19 až 49 rokov, z toho boli dvaja cudzinci. Následne 14 z nich transportovali do nemocníc v Trenčíne a... Čítať ďalej
13 | 07 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Po dvanástich rokoch

Stránka KHL.sk píše, že Pavel Dacjuk bude uvedený do Siene slávy hneď v prvý rok, ako je to možné. Dynamický ruský útočník mal doslova "zlaté ruky". O jeho hernom majstrovstve svedčia aj obrovbské úspechy: dvakrát vyhral Stanley Cup, trikrát Selke Trophy pre najlepšie brániaceho útočníka a štyrikrát Lady Byng pre hokejového džentlemana. V roku 2018 získal olympijské zlato. Nazbieral 918 bodov v 953 zápasoch.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik