SaS sa rozpúšťa v hmle zabúdania, ale s noblesou
12 | 07 | 2024 I Ivan Brožík

Pristihujem sa pri tom, že cítim potrebu verejného uznania rozhodnutia dlhoročnej "saskárky" Janky Bittó Cigánikovej. Nie, nepreklínajte ma hneď po tejto vete, prosím. To uznanie má totiž oveľa širšie súvislosti, ako je len ona sama. Alebo len SaS ako strana. Alebo "iba" liberalizmus ako taký.

Bol som prekvapený, keď som niekde nedávno videl fotku pani Cigánikovej (JBC) v "bielom sesterskom" a z popisky bolo naznačené, že zarezáva kdesi v nejakom zdravotníckom zariadení. Už vo mne zas, ako obvykle, na prvý dojem vrela krv. Čo to máme za systém, v ktorom človek bez odborného vzdelania môže robiť to, čo ho baví v danom odbore. To už politikov naozaj nič neobmedzuje? Lenže, o pár dní som sa z iného zdroja dočítal, že to "zarezávanie" JBC je súčasťou - ospravedlňujem sa, ak budem nepresný - "sesterskej" praxe pri nadobúdaní potrebného vzdelania pre toto krásne a potrebné povolanie.

Sme svedkami konca "Sulíkizmu" v slovenskej politike

JBC sama priznáva, že pre ňu už SaSka bez Sulíka nie je SaSkou. Dokonca ani ten cirkus, ktorý sa volá (najmä vďaka opozícii, najmä tej progresívnej) "slovenská politika", už nie je taký, aký býval. Sulík dokázal v mnohom naštvať, niekedy až úplne do žerava, ale ako novinár dávam ruku do ohňa za to, že nikdy nebol podlý. Nikdy mi nepovedal bez zahanbenia do očí lož, keď vedel, že by to mohla byť lož. Nikdy nebol tak "Šimečkovsky bezpohlavne trapný", ako jeho nástupca a niekdajší korunný princ Gröhling. Áno Richard Sulík mal aj nápady, aj vedel parádne "nasr...ať" Jeho následníci nedisponujú ničím z týchto Sulíkových daností. A "naša" JCB tiež rada "nas..ierala". No že by z nej tiekla nenávisť, či niečo oveľa horšie - hlúposť - prúdom, to si teda nemyslím.

U nás na dedine práve vyvážajú hnojovku z kravínov na polia

Okamžite mi zišla na um súvislosť s našou opozíciou a s jej mediálnymi sluhami a aktivistickými slúžkami. Teda tým, čo sa volá "mainstream".

Tými médiami hlavného prúdu v tomto príklade myslím vlečky, naložené maštalnou mrvou - vraví sa tomu hnoj a tou opozíciou myslím zas ten spomínaný náklad na vlečkách.

Je zrejmé, že v tomto priestore už sa ani "sulíkovské" krídlo necítilo komfortne, alebo aspoň znesiteľne. A tým je iné ako zvyšok opozície - nenávistné a závidiace Progresívne Slovensko a veľmi veľmi stratou vlastnej politickej vône, chuti a zápachu postihnuté KDH.

O bývalom OľaNO, ktoré sa čoraz intenzívnejšie stáva už aj (naozaj našťastie) bývalým Slovenskom ani nepíšem. Moja stará mama by na jeho medializovaných prominentov mala hneď recept - "najprv sto otčenášov a zdravasov, potom prefackať, aleže poctivo a napokon poslať niekam do skutočnej práce". Nevylučujem, že s medzizastávkou na psychiatrickom uzavretom oddelení, najmenej na jedno volebné obdobie.

Hlas ľudu: Čerta rohatého sa Biháriová bojí, ona sama je rohatá
Len aby ste ma pochopili. Bývalá predsedníčka PS Irena Biháriová na fotkách svojho mančaftu vyzerá ako bojko. Stojí tam utiahnutá ako potrestaný žiačik v kúte. Ale keď otvorí ústa, hneď vás vyvedie z omylu. Ona a bojko? Ešteže čo! Čertica je... Čítať ďalej
12 | 07 | 2024 | Mária Škultétyová

Nenávisťou sa vlastné mindráky neriešia

To by som chcel odkázať najmä jednému, ktorý spolu so svojimi adorantmi od volieb okrem sfanatizovania zatiaľ jedného atentátnika pre Slovensko ešte neurobil vôbec nič a som dokonca presvedčený, že celé Slovensko má (nie to Matovičovo, to naše), úplne, ale úplne "u prd...ele". Jemu ide iba o to, aby bol úspešný v tom, čomu sa vyučil - v organizovaní štátnych prevratov a za čo sa musí vďačne strkať do zadku tým, ktorí mu platili školné.

Nenávisť a duševná chudokrvnoť sa stali princípom politizovania opozície. O ich politike sa tu nedá nič napísať. Neexistuje. Nemajú program, ciele, nemajú za takmer rok od volieb žiadne výsledky - okrem jednej takmer vraždy predsedu vlády. Nemajú nič, iba skvele financovanú nenávisť. Voči každému a voči všetkému, čo im stojí v ceste. Teda, čo stojí na Slovensku v ceste sponzorom Progresívneho Slovenska.

Janka Bittó Cigániková sa vlastne stala vzorom pre opozíciu

Uterák hodila do ringu čestne (liberálka sa dúfam nenahnevá, ak napíšem obrazne - chlapsky), zdôvodnila to rozumne a bez nenávisti, neviní z toho koalíciu, nepreklína pri tom Fica, neverbuje atentátnikov a čitateľné náznaky svojich osobných výhrad smeruje do vlastných straníckych radov. A to je to, čomu sa hovorí schopnosť zachovať si politickú česť a najmä vlastnú tvár.

Na rozdiel od úplne bezcharakterného nenávistného mainstreamu a jeho slovenských politických polobohov. Avšak, iba samozvaných.

No, ani nie tak polobohov, ako skôr satyrov. Tí boli v podstate zbabelí. K ľuďom neboli práve ústretoví, prepadávali pastierov a strašili pútnikov. Tá podoba s Progresívnym Slovenskom a jeho slovenskou hlavou sa mi javí veľmi intenzívna.

No, dnes to tu teda v našej obci riadne páchne kravínom!

Hlas ľudu: Cynické prasce
Viem, sú to silné slová. Ale ak chcem vyjadriť silu svojej myšlienky, nič lepšie nemám poruke. Možno ľudia bez charakteru. Ale to nie je celkom ono. Alebo presnejšie: takí, čo sa nezastavia pred ničím, len aby dosiahli svoje. Aby ublížili človeku,... Čítať ďalej
11 | 07 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik