EDUARD HEGER SA VENUJE PREMIÉROVI! Spomenul Orbána, Putina aj KDH
07 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Robert Fico zavelil podľa Eduarda Hegera do útoku. Exminister financií, expremiér, bývalý člen hnutia Igora Matoviča, ktorý zakotvil v strane Demokrati s ktorou v posledných parlamentných voľbách zaznamenal fiasko tvrdí, že Robert Fico je späť, je vo forme a pripravený na ďalšiu manipuláciu. Heger Ficovi venoval dokonca dva po sebe nasledujúce statusy. Okrem Fica v nich spomenul aj Orbána, Putina a opozičnú KDH.

Robert Fico vo svojom prejave, ktorý predniesol po dlhej dobe na sviatok Cyrila a Metoda spustil podľa Hegera ofenzívu zameranú na Cirkev, veriacich a KDH, predstierajúc záujem o ich hodnoty. Heger tvrdí, že si chce získať ich priazeň, ale on, ako veriaci mu neverí.

Ficovi reči boli počas vystúpenia podľa Hegera prázdne a jeho sľuby falošné a skrachovaný politik z Demokratov presviedča, že v skutočnosti Ficovi na ľuďoch vôbec nezáleží a hľadá len moc a ako skúsený populista povie čokoľvek, čo mu ju zabezpečí.

Na Slovensku podľa Hegera zatiaľ nesvitá na pokojné a lepšie časy.

"Táto vláda pod vedením Roberta Fica neprinesie ani pokoj, ani lepší život. Nikdy to neurobili a neurobia to ani teraz. Ich cieľom je podmaniť si občanov Slovenska SILOU a MOCOU. Verím, že na Slovensku je dosť odvážnych ľudí, s ktorými sa proti tomu spoločne postavíme a vrátime našu krajinu na cestu slobody, spravodlivosti, demokracie a priateľstva," píše v závere príspevku Heger.

Heger Ficovi na sociálnej sieti venoval dokonca aj otvorený list

Vážený pán Fico,

Vaše vyjadrenia na Devíne a dnešné na FB, kde ste podporili mierovú iniciatívu maďarského premiéra Viktora Orbána, považujem za nebezpečné a naivné. Konflikt na Ukrajine nie je možné vyriešiť ďalším ustupovaním agresorovi. História nás učí, že ustupovanie totalitným režimom nevedie k mieru, ale k ďalšej eskalácii. Sovietsky zväz v roku 1968 okupoval Československo a tzv. „mier“, ktorý ponúkali, bol len maskovanou formou ďalšej represie a ovládnutia.

Dnes Putin ponúka Ukrajine rovnaký "mier" – kapituláciu a odovzdanie územia. Vaše výzvy na prímerie a mierové rokovania sú v skutočnosti výzvami na kapituláciu pred agresorom. Myslieť si, že ustupovanie Putinovi prinesie spravodlivý mier, je nielenže historicky nepravdivé, ale aj nebezpečné pre bezpečnosť celej Európy.

Putin a jeho režim nerozumejú jazyku kompromisu a ústupkov. Rozumejú iba sile a odhodlaniu brániť slobodu a suverenitu. Ak Ukrajina dnes ustúpi, zajtra budú na rade ďalšie krajiny. Vaše volanie po „spravodlivom mieru“ je v skutočnosti volaním po kapitulácii a akceptovaní diktátu agresora.

Skutočný mier môže nastať len vtedy, keď bude agresor donútený rešpektovať suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny. Akékoľvek iné riešenie je zradou tých, ktorí dnes na Ukrajine bojujú a umierajú za slobodu a demokraciu. Ak sa nechceme poučiť z histórie, riskujeme, že ju budeme musieť prežiť znova – a tentoraz so všetkými tragickými dôsledkami pre celý svet.

Pán Fico,

namiesto podpory nebezpečných a naivných mierových iniciatív odporúčam, aby ste sa jednoznačne postavili za suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny. Vyzývam vás, aby ste:

Odsúdili ruskú agresiu: Verejne a jednoznačne odsúďte neoprávnenú a brutálnu inváziu Ruska na Ukrajinu.

Podporili obranné úsilie Ukrajiny: Vyslovte sa za pokračujúcu pomoc Ukrajine v jej boji za slobodu, vrátane vojenskej, ekonomickej a humanitárnej podpory.

Zapojili sa do medzinárodných iniciatív: Pripojte sa k medzinárodným snahám o izoláciu Ruska a zosilnenie sankcií, aby sme donútili Putina k zastaveniu agresie.

Podporili demokratické hodnoty: Aktívne pracujte na posilnení demokracie a právneho štátu v našom regióne, aby sme zabránili opakovaniu podobných situácií v budúcnosti.

Len jasné a nekompromisné postoje a činy môžu prispieť k skutočnému a spravodlivému mieru na Ukrajine a zabezpečiť stabilitu a bezpečnosť v Európe.

Vyberáme z komentárov ľudí pod príspevkom Eduarda Hegera

-Heger má čo najmenej hovoriť ved ho Nad vyhodil ako lídra z Demokratov. A ešte ide urážať Matoviča . Demokratov kto financuje a kto ich pretláča do predu ako podržtašku.

- chlapče zalez Ficovi do zadku konečne otvor oči kam to speje to jeho vyjadrenia ab1. na taky sviatok ako bol včera hnus zneuctil posolstvo na svoje politické zvasty

- Chlapče už zález niekam do mysacej diery a nevylez z nej aspoň 100 rokov po tis jednu KO kotinnu za druhou

- Už dosť nedá sa to počúvať Heger venuj sa deťom radšej skončil si už dávno mal si mo nost sa ukázať a nič ste nedokázali

- Žiadnu ďalšiu pomoc ukrajincom, všetkých ktorí sú na Slovensku a nechcú pracovať, okamžite poslať na Ukrajinu, nech sa o nich postará Zelensky, dostáva miliardy z USA a EU má z čoho..

- On ma všetky tieto veci napísané v dohode medzi vládami Ukrajiny a Slovenska z Michaloviec. Ale ako vždy sa to svojim voličom bojí povedať. Tam pravdu a charakter nehľadajme.

- Pán Heger 👍👍👍👍

- Toto je pan politik. Vyborne napisane.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik