Šokujúce scény na San Francisco Pride: Paráda lásky alebo festival nerestí?
03 | 07 | 2024 I Bari Zajačková
Paráda lásky alebo festival nerestí?

Tohtoročný Pride pochod v San Franciscu vyvolal vlnu pobúrenia a kritiky. To, čo malo byť oslavou lásky a prijatia, sa podľa tvrdení mnohých zmenilo na festival nemorálnosti. Na sociálnych sieťach sa objavujú príspevky ľudí, ktorí boli svedkami nevídaných scén. Tie konzervatívna verejnosť označuje za absolútne neprijateľné na verejnom priestranstve, patriace za dvere súkromnej spálne!

"Fetish zóna" šokovala okoloidúcich

Najväčšie pohoršenie vyvolala tzv. "Fetish zóna", kde sa údajne odohrávali sexuálne praktiky priamo na ulici za bieleho dňa. Svedkovia hovoria o šokujúcich výjavoch, ktoré by nemali byť prístupné verejnosti, nieto ešte deťom.

Nahí muži pred očami detí - kde sú hranice?

Ďalším problematickým aspektom bola prítomnosť nahých ľudí v blízkosti detí. Reportéri vyskytujúci sa na mieste uviedli, že videli mužov "plne vzrušených" v prítomnosti maloletých. Tieto scény vyvolali u mnohých pozorovateľov pocity znechutenia a obáv o morálny úpadok spoločnosti.

Koniec neviazanosti? Konzervatívci bijú na poplach!

Kritici teraz hlasno volajú po prehodnotení podoby Pride pochodov. Argumentujú, že takéto podujatia by mali byť vhodné pre všetky vekové kategórie a rešpektovať verejnú morálku. Mnohí sa pýtajú, či heslo "láska je láska" neslúži len ako zámienka pre nevhodné správanie.

Je budúcnosť Pride pochodov v ohrození?

Hoci Pride oslavy majú nepochybne dôležitý spoločenský význam, incidenty ako tento v San Franciscu vrhajú tieň na celé hnutie. Zostáva otázkou, či organizátori dokážu v budúcnosti zabezpečiť, aby tieto podujatia prebiehali dôstojne a s ohľadom na všetkých členov spoločnosti. Jedno je isté - diskusia o vhodnej podobe Pride pochodov bude ešte dlho rezonovať verejným priestorom. 

Mnohí si kladú otázku aj takto: Je naozaj potrebné chodiť nahý alebo sa kúpať v moči, aby človek cítil hrdosť za svoju sexuálnu orientáciu či vlastnú identitu?

ŠOKUJÚCE! Grécko zavádza OTROCKÝ pracovný týždeň!
Zatiaľ čo svet sníva o 4-dňovom pracovnom týždni, Grécko ide úplne opačným smerom. Od pondelka 1. júla tu vstúpil do platnosti kontroverzný zákon zavádzajúci 6-dňový pracovný týždeň. Tamojšia vláda tvrdí, že je to nevyhnutné pre ekonomický rast.... Čítať ďalej
02 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Turisti v panike! Rušia pobyty v dovolenkovom raji
Španielsky ostrov Mallorca čelí vážnej hrozbe. Počet prípadov koronavírusu prudko stúpa a odborníci varujú, že situácia sa môže ešte zhoršiť. Za nárastom stojí nová, vysoko nákazlivý variant vírusu a prílev turistov. Situácia sa vymyká spod... Čítať ďalej
02 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik