Plevíková o zúfalstve strany SaS! "Už by mohli prestať," odkazuje! Reaguje aj minister vnútra!
03 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Neviem, či je strana SaS taká zúfalá, že im klesajú preferencie, že sa uchýlila vymýšľať témy, v ktorých miešajú hrušky s jablkami." Zamýšľa sa na sociálnej sieti poslankyňa NR SR Zuzana Plevíková (SMER - SSD).

Plevíková poukazuje na to,že strana SaS najnovšie spája tragickú udalosť nehody vlaku s autobusom, ktorá sa odohrala pri Nových Zámkoch a vyžiadala si sedem ľudských životov, s príčinou, ktorou majú byť vlaky zadarmo, kvôli čomu železnice nemôžu rekonštruovať trate.

"Dávajú na misku váh cestovanie zadarmo a ľudské životy," konštatuje Plevíková.

"Vlaky zadarmo zaviedla naša vláda a fungujú od roku 2014 v rámci sociálneho balíčka. Je to vekovo ohraničené pre deti, mladých študentov a seniorov. A zamerané práve pre tých, ktorým to vie najviac pomôcť. Našťastie, aspoň tento výdobytok predchádzajúce vlády nezrušili, pomedzi to, ako rušili rad za radom všetko sociálne, čo pomáhalo občanom. Napríklad obedy zadarmo, ktoré ale pred voľbami urýchlene schvaľovali späť, pretože si chceli nahrabať pár politických bodíkov a zistili, že to pomáhalo ľuďom a fungovalo to dobre," vysvetľuje Plevíková.

"Mimochodom, podľa predbežných informácií z vyšetrovania je za tragédiou v Nových Zámkoch zlyhanie ľudského faktora. Strana SaS by mala prestať silou mocou prepájať nevhodne témy, ktoré spolu nesúvisia...," myslí si poslankyňa NR SR Plevíková.

"HANBÍM SA ZA SAS," odkazuje aj minister Šutaj Eštok (HLAS - SD)

"Na absenciu základného sociálneho cítenia sme si u SaS zvykli ako na štandard, na čistý hyenizmus liberálov si ešte len budeme musieť zvyknúť. Spojiť tragickú nehodu pri Nových Zámkoch s vlakmi zadarmo pre dôchodcov a študentov - akože kvôli tomu železnice nemajú peniaze a preto zomierajú pri nehodách ľudia - to už ani nie je politický cynizmus, ale obyčajná ľudská stoka," napísal minister vnútra Šutaj Eštok na sociálnej sieti Facebook.

MINISTER DOPRAVY MUSÍ ZAMAKAŤ, zverejnila strana SaS príspevok na sociálnej sieti

Slovenská železničná infraštruktúra je v katastrofálnom stave. Vyzývame preto ministra dopravy Jozefa Ráža, aby do konca septembra predstavil ucelený koncepčný návrh, ako zlepšiť železničnú prepravu na Slovensku a ako zabrániť podobným tragédiám na koľajiskách.

"Ak tak neurobí, budeme nútení pristúpiť k ďalším krokom," vyrovala SaS.

"Slovenská verejnosť sa pýta, čo sa vlastne na železničnom priecestí neďaleko Nových Zámkov stalo a ako chcu štátne železnice predchádzať podobným nešťastiam. Dostávajú sa k nám totiž viaceré informácie, že závory na mieste, kde sa nehoda stala, stále poriadne nefungujú, jedna je otvorená, druhá spustená dolu. Toto je skutočne nebezpečná situácia, ktorá môže viesť k ďalšej podobnej nehode. Slovenské vlaky sú vo veľmi zlom stave, ľudia sa v nich tlačia bez klimatizácie. Rovnako je zanedbaná údržba a nehospodárne sa nakladá s finančnými prostriedkami. Napriek tomu, že do železníc idú milióny eur, stále sme ďaleko za štandardom západnej Európy, ale aj okolitých krajín. Smutné je, že už aj České dráhy sú v 21. storočí, len my zostávame skanzenom. A to sme začínali na rovnakej štartovacej čiare. Za toto zaostávanie už platíme najvyššiu daň, ktorou sú ľudské životy," uviedla SaS.

Majiteľom pravdy vlastné lži neprekážajú
Do volieb sme si museli zvykať na to, že pravda je iba to, čo za pravdu považuje Matovičovsko Hegerovsky Ódorovský a Čaputovský ústredný liberálno progresívny a ešte vraj kresťanský stranícky výbor. Plus jeho tlačové orgány - mainstream. Po... Čítať ďalej
02 | 07 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik