Obec vyhlásila mimoriadnu situáciu! Hrozí prepadnutie cesty
02 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

V súvislosti s havarijným stavom mosta cez potok Kapanoš v časti Severná vyhlásila Vyšná Šebastová (okres Prešov) v obci mimoriadnu situáciu. Informuje o tom na svojej webstránke.

Z dôvodu, že pri prejazde ťažšieho dopravného prostriedku hrozí prepadnutie cesty, čo by mohlo zásadným spôsobom ovplyvniť fungovanie života ľudí a ich základných životných potrieb, znemožniť prejazd autobusovej dopravy, ohroziť prejazdnosť základným záchranným zložkám integrovaného záchranného systému (IZS), dostupnosť zdravotníckej služby a podobne, bola v utorok o 10.00 h vyhlásená mimoriadna situácia.

"V najbližších dňoch sa začne s kompletnou rekonštrukciou mosta, ktorá obmedzí najmä nákladnú dopravu a dopravu spojmi MHD. Počas stavebných prác budú mať autobusy MHD zastávku len pri vjazde do Severnej, ostatné zastávky v časti Severná nebudú môcť obsluhovať," dopĺňa obec a dodáva, že o začiatku tohto režimu bude verejnosť informovať.

Obyvateľov obec zároveň upozorňuje, aby pri objednávaní vývozu žúmp žiadali o fekálne vozidlo s maximálnou kapacitou päť kubických metrov, väčšie vozidlo totiž cez most neprejde. Osobná doprava bude usmernená dopravným značením.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik