Koniec flákačom na dávkach! Kto ODMIETNE prácu, NEDOSTANE ANI CENT
02 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

Erik Tomáš, minister práce, prišiel s prevratným návrhom, ktorý má radikálne zmeniť život slovenských nezamestnaných. 165-tisíc ľudí môže prísť o dávky! ŠOKUJÚCA ZMENA PRE NEZAMESTNANÝCH: Odmietneš prácu? Prídeš o dávku!

Minister práce Erik Tomáš prišiel s prevratným návrhom, ktorý má poriadne zatriasť sociálnym systémom na Slovensku. Na tlačovej konferencii predstavil nový legislatívny zámer, ktorý má jasný cieľ - dostať ľudí do práce a skoncovať so zneužívaním dávok.

"Každý, kto môže pracovať, má pracovať. Každý, kto má zdravé ruky a nohy, nemá sedieť doma," vyhlásil rázne minister Tomáš. A čísla, ktoré predostrel, hovoria za všetko. Na Slovensku je stále neuveriteľných 165-tisíc nezamestnaných, pritom tu pracuje už 107-tisíc cudzincov a voľných je viac ako 80-tisíc pracovných miest!

Minister nešetril kritickými slovami: "Medzi nezamestnanými sú aj ľudia, ktorí nechcú pracovať, ktorí sú leniví a ktorí využívajú alebo lepšie povedané zneužívajú sociálny systém." A práve na týchto ľudí mieri nový zákon.

Slovensko čaká REVOLÚCIA v sociálnom systéme!

Čo teda čaká tých, ktorí odmietnu pracovnú ponuku? "Bude mu tá dávka v hmotnej núdzi odobratá alebo krátená na obdobie 12 mesiacov," vysvetlil Tomáš. Dodal však, že musí ísť o "pracovnú ponuku vhodnú a primeranú schopnostiam konkrétneho človeka."

Ministerstvo má jasný plán: "Chceme zamestnať čo najviac slovenských nezamestnaných ľudí a otvorene priznávam, že v rámci nezamestnaných chceme zamestnať a dostať do práce čo najviac Rómov," prezradil minister.

Na záver adresoval všetkým poberateľom dávok jasný odkaz: "Pokiaľ môžeš pracovať, máš pracovať. Inak ti bude odobratá táto dávka." Zdá sa, že pre mnohých nezamestnaných sa blížia krušné časy. Budú ochotní prijať prácu, alebo risknú stratu dávok? O tom sa určite ešte bude veľa diskutovať!

Do parlamentu nastúpia noví poslanci za SMER SSD
Do Národnej rady (NR) SR nastúpia noví poslanci za Smer-SD Ján Horváth a Jozef Kačmár. V parlamente nahradia Ľuboša Blahu a Erika Kaliňáka (obaja Smer-SD), ktorí sa po júnových voľbách dostali do Európskeho parlamentu (EP). Mandátu sa noví poslanci... Čítať ďalej
02 | 07 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik