BANKY ZDRAŽUJÚ SLUŽBY! PRINÁŠAME PREHĽAD VEĽKÝCH ZMIEN
02 | 07 | 2024 I Gabriela Fedičová

Tri veľké banky na Slovensku ohlásili zdražovanie služieb. Zmeny platia od prvého júla a Hlavný denník prináša prehľad najdôležitejších zmien. 

Slovenská sporiteľňa

Podľa portálu Kryptomagazin, najväčšia slovenská banka úplne ruší balík služieb Space X. V rámci nej Slovenská sporiteľňa ponúkala klientom nadštandardné služby bez poplatkov a k dispozícií mali platinovú kartu aj výbery hotovosti z bankomatov iných bánk zadarmo. Slovenská sporiteľňa podľa portálu Kryptomagazin uviedla: V prípade, že klienti budú chcieť naďalej využívať služby, ktoré boli zahrnuté v balíku Space X, ako je platinová karta alebo výbery z bankomatov iných bánk, od 1. júla ich budú mať spoplatnené.

Prevody do Srbska budú stáť 15 eur, pričom doteraz banka účtovala 9 eur. Za prevody do Veľkej Británie klienti zaplatia 8 eur, bez ohľadu na výšku sumy. Transakcie do Macedónska budú stáť 9 eur a do Bosny a Hercegoviny 20 eur.

Spoplatňuje sa i zaslanie SMS s jednorazovým autorizačným 3D Secure kódom, ktorá slúži na potvrdenie platieb na internete. Od septembra bude banka účtovať za túto službu 0,20 eur. Nie pre klientov, vo veku nad 65 rokov.

Hamran a "Čurillovci" v úzkych: Domček z karát sa im rúca!
V posledných dňoch sa na Slovensku rozvírila diskusia okolo nákupu nepriestrelných áut bývalým policajným prezidentom Štefanom Hamranom. Táto kauza, často označovaná ako "Čurillovci", priniesla mnoho otázok a obvinení. Minister vnútra SR Matúš... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Zdražuje aj VÚB

VÚB banka od 1. júla zvyšuje svoj cenník poplatkov. Za vedenie VÚB konta zaplatia klienti mesačne o jedno euro viac. Pôvodná cena za vedenie účtu bola 6 eur, po novom to bude 7 eur. Priplatia si aj mladí klienti. Účet pre mladých bude stáť 3,50 eur, pričom doposiaľ si za neho banka účtovala len 3 eurá.

Vklad hotovosti na účet vo VÚB banke zdražie o 20 %. Poplatok za túto službu stúpne z 5 na 6 eur.

"Za bezhotovostné operácie zaplatia klienti banky namiesto 0,22 eura od júla 0,25 eura. Týka sa to elektronických SEPA príkazov, prevodov cez bankomaty VÚB a rovnako aj okamžitých SEPA platieb zadaných elektronicky. Rovnako sa zmení aj poplatok za platby kartou v obchodoch," informuje portál Kryptomagazin.

Prevody kreditnou alebo debetnou kartou banka doteraz spoplatňovala sumou 2 eurá. Od 1. júla bude cena za túto službu o polovicu vyššia, a teda 3 eurá.

Zmeny nastali aj v Raiffeisen banke

Tá podľa portálu Kryptomagazin zvyšuje iba jeden poplatok, a to za platbu kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry. Doposiaľ klienti za túto službu platili 2,50 eura, podľa nového cenníka to budú 4 eurá.

Tento poplatok, ako uviedla banka sa bude vzťahovať na každú platbu kartou cez internet alebo priamo v prevádzkach stávkových spoločností. Ostatné platby kartou doma a v zahraničí ostávajú bez zmeny a budú naďalej zahrnuté v cene účtov.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik