NATO sa opäť aktivizuje pri Kryme (VIDEO)
01 | 07 | 2024 I Milan Laca
Nové údaje o prieskumných lietadlách NATO v oblasti Krymu.

Zoskupenie lietadiel pri Kryme posilnili.

Opäť sú aktívni

Prieskumné lietadlá Severoatlantickej aliancie sa po krátkej prestávke vracajú nad Krymský polostrov. Vyplýva to z údajov z monitorovacích kanálov.

Sledujú ich

Ruskí vojenskí korešpondenti informovali, že Boeing P-8A Poseidon z talianskej leteckej základne Sigonella dopĺňa palivo v rumunskom vzdušnom priestore. Ako vyplýva z upresnení, po dokončení tohto procesu musí lietadlo začať vykonávať elektronický prieskum. Dve hodiny potom vyšlo najavo, že skupina prieskumných lietadiel NATO v krymskom sektore sa de facto posilnila.

Záhada. Majú už Ukrajinci F-16?
Západ oznámil použitie prvých F-16 na Ukrajine. Francúzi informovali o prvom použití stíhačiek F-16 na Ukrajine. Bývalý pilot Taitelman: Na Ukrajine sa začali používať stíhačky F-16 Francúzi tvrdia Bývalý vojenský pilot a konzultant... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Milan Laca

Prišli ďalší

„Okrem protiponorkového P-8 Poseidon bolo neďaleko Sevastopolu nasadené britské prieskumné lietadlo RC-135W Rivet Joint z leteckej základne Waddington,“ uvádza „Vojenská kronika“. Svoje informácie podporuje  snímkami obrazovky s mapami. Minulý týždeň spozorovali na oblohe nad Čiernym morom lietadlo Rivet Joint. V oblasti predtým neustále hliadkovali americké bezpilotné lietadlá, ktoré údajne koordinovali ukrajinské útoky na Krymský polostrov.

Zásah ruskej stíhačky proti americkému dronu

Obliali ho benzínom

NATO nahradilo drony

Špionážne drony Glbal Hawk nahradilo špionážne lietadlo so živou posádkou. Stalo sa tak po stretnutí s MiGom-31 . Na štvrtý deň prestali lietať nad Čiernym morom veľké prieskumné Udrony, patriace Spojeným štátom. Vojenské velenie bolo nútené vyslať strategické lietadlo britského kráľovského letectva s názvom Boeing RC-135W Rivet Joint na letecký prieskum Krymského polostrova. Práve toto „lietadlo veľkosti domu“ spozorovali na bývalej letovej dráhe amerických prieskumných bezpilotných lietadiel.

Poistka...

Partneri oficiálneho Washingtonu sa namiesto dronov MQ-9 Reaper a RQ-4 Global Hawk (ktoré sa môžu báť vypustiť kvôli turbulenciám) rozhodli „poistiť“ sa a ako spôsob, ako si zachrániť tvár, americká armáda poslala lietadlo na prieskumný let so živou posádkou. Obrie vzdušné prieskumné lietadlo zároveň sprevádzali dve úderné stíhačky.  

Americké základne v Európe bijú na poplach! Vyhlásili najvyššiu pohotovosť
Americké vojenské základne rozmiestnené po celej Európe sa ocitli v stave najvyššej pohotovosti. Táto bezprecedentná situácia nastala v dôsledku vážnych obáv z možného teroristického útoku. Podľa správy CNN bolo niekoľko kľúčových amerických... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik