Hlasná trúba slniečkárov končí (VIDEO)
02 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

Pod zákonom o STVR je od nedele, 30. júna aj potrebný podpis prezidenta SR Petra Pellegriniho. Vzniku verejnoprávnho telerozhlasu a zániku RTVS sa teší aj europoslanec Ľuboš Blaha (Smer-SSD). Som fakt rád, že som za tento zákon ešte stihol hlasovať, napísal Blaha na Telegrame.

Od pondelka na Slovensku funguje nová STVR, z ktorej sa úprimne teší aj Ľuboš Blaha. Hlavne kvôli tomu, že sa z progresivistickej hlásnej trúby, odkiaľ mohol znieť len jeden názor, stane skutočne verejnoprávna inštitúcia. Blaha tiež pripomenul, že nejde všetko naraz, no postupne prichádzajú potrebné zmeny.

Vznikla STVR

Po podpise Zákona o Slovenskej televízii a rozhlase prezidentom SR Petrom Pellegrinim a zverejnení v Zbierke zákonov SR v pondelok, 1. júla, vstúpil do platnosti nový zákon, vďaka ktorému má Slovensko novú verejnoprávnu inštitúciu. Ministerka kultúry Šimkovičová verí, že nová inštitúcia bude spĺňať všetky atribúty verejnoprávnosti a zabezpečiť to má niekoľko zmien vo voľbe vedenia.

Novou verejnoprávnou inštitúciou na Slovensku je od dnešného dňa Slovenská televízia a rozhlas
Prezident SR Peter Pellegrini v nedeľu podpísal zákon o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR). Vyplýva to z informácií zverejnených na webe Kancelárie prezidenta SR. Pellegrini vopred avizoval, že pokiaľ v zákone nevzhliadne rozpor s ústavou... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Hlasná trúba slniečkárov končí

„Podpisom prezidenta sa definitívne končí temná éra RTVS, ktorá na Slovensku zlikvidovala verejnoprávnosť a premenila sa na hlásnu trúbu progresívneho liberalizmu a rusofóbie. Nemecké médiá sa ma pýtali, čo si myslím o RTVS a jasne som im vysvetlil, že liberálne médiá nesú spoluzodpovednosť za atentát na premiéra Roberta Fica,“píše Blaha a prikladá video s rozhovorom:

Vládny valec

„Za opozičných čias ma Jančkárová nevpustila do rozhlasovej relácie, lebo si to neželal Naď. Takto fungovali - ako vládny valec. Havran si do relácie volal kamarátov, ktorí spoločne kopali do Smeru. Takúto jednostrannú propagandu nemajú ani v Saudskej Arábii. PS-kárka Ostrihoňová si z RTVS urobila nástroj pre svoju kampaň do Európskeho parlamentu. To nevymyslíš. A celému tomuto progresívnemu cirkusu vládol bezdomovec, ktorý proti vláde Roberta Fica vyhlásil džihád. Takto vyzerala RTVS,“pripomína situáciu, ktorá v RTVS vládla, europoslanec.

Koniec nedovzdelaným mláďatám

„Na Slovensku ľudia môžu otvárať šampanské, stredovek skončil. Už nebude len jeden jediný predpísaný názor, konečne zavládne pluralita, objektivita a rôznorodosť. Už ľudia nebudú označovaní za dezolátov a extrémistov iba preto, že majú iný názor. Už tam nebudú nedovzdelané mláďatá šíriť nenávisť voči iným národom, vrátane ruského. Už nebudú vytesňovať názory väčšiny spoločnosti,“ sľubuje si od STVR Blaha.

Prezident podpísal zákon o Slovenskej televízii a rozhlase
Prezident SR Peter Pellegrini v nedeľu podpísal zákon o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR). Vyplýva to z informácií zverejnených na webe Kancelárie prezidenta SR. Pellegrini vopred avizoval, že pokiaľ v zákone nevzhliadne rozpor s ústavou... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Nedá sa všetko naraz

„Meníme veci k lepšiemu. Ekonomika rastie, inflácia klesla pod 3 percentá, robíme poriadok s lipšicovskou mafiou, pomohli sme seniorom aj mladým rodinám, zastavili sme dodávky zbraní na Ukrajinu. Bývalé vlády Matoviča, Hegera a Ódora tu toho napáchali toľko, že sa nedá všetko zmeniť za pár mesiacov. Ale robíme, čo sa dá. Sľúbili sme, že do Slovenskej televízie zase vrátime verejnoprávnosť a doručujeme. Tlieskam. Ako hovorí klasik - takto sa to robí, do psej matere,“ uzatvára Blaha.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik