Filip Kuffa: Erik Baláž - biznismen? (VIDEO)
03 | 07 | 2024 I Eka Balaskova

V polovici apríla sa červené denníčky s chuťou pustili do Filipa Kuffu (SNS / Život-NS). Má podľa nich niekoľko škandálov, pri ktorých porušil zákon. Vrtuľníkom lietal tesne nad vrcholmi Malej Fatry a štvorkolkou sa preháňal po Poloninách. Máme začiatok júla a Filip Kuffa prichádza s dôkazom, že jeden z najzásadovejších ekoaktivistov, Erik Baláž (PS) si zrejme robí biznis vodením ľudí mimo turistických chodníkov.

Ku Kuffovmu údajne nezákonnému pohybu po národných parkoch sa vyjadril okrem Denníka N aj bývalý štátny tajomník Michal Kiča – v polovici apríla bol veľkým problémom to, že Kuffa ešte vo februári štvorkolkou prešiel Poloninami a tiež počas hniezdenia dravcov letel ponad vrcholky Malej Fatry. Obe médiá rozoberali, ako veľmi mohol Kuffa narušiť hniezdenie a tiež, že do národných parkov sa bez rôznych povolení nesmie dostať nik. Aktuálne Filip Kuffa prichádza s videom, v ktorom je ekoaktivista a politik Erik Baláž (PS) so skupinkou turistov bažiacich po zážitkovej turistike zachytený mimo turistických chodníkov.

„Na koberčeku“

Denník N v polovici apríla informoval, že Filip Kuffa musel vysvetľovať na parlamentnom výbore pre životné prostredie a pôdohospodárstvo svoj let vrtuľníkom nad Národným parkom Malá Fatra. Týmto počinom mohol zmariť hniezdenie chránených dravcov. Na otázky poslancov neodpovedal, zato vraj skákal do reči a „oháňal sa“ trestnými oznámeniami. Kuffa tam letel v súvislosti so zonáciou národných parkov.

Zásahové tímy a poľovníci za polroka eliminovali 37 problémových medveďov
Od začiatku roka doteraz eviduje Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR 793 hlásení o výskyte a strete medveďa hnedého s človekom. Z toho 37 jedincov bolo identifikovaných a vyradených z populácie, 26 zásahovým tímom pre medveďa hnedého a zvyšok... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Ďalší sporný výjazd

Informácie o tom, že Kuffa „sa vozí“ po Poloninách, priniesla v reportáži TV Markíza. Vidoomateriál televízii poskytla pracovníčka Ministerstva životného prostredia, kde bol Kuffa štátnym tajomníkom. Televízia má dáta o presnom pohybe auta.

„Je to maximálne neštandardné. Určite by ten štandardný postup bol, keby šiel s príslušníkmi stráže prírody, zamestnancami národného parku,“povedal Kuffov predchodca Michal Kiča. Ten hovorí o závažnej kriminalite a redaktorka pripomína, že ani v prípade preletu ponad Malú Fatru, ani pri štvorkolke v Poloninách nešlo o povolenú aktivitu.

Erik Baláž – bojovník za ekológiu

Ekoaktivista Erik Baláž sa na Facebooku prezentuje ako ochranca prírody. Ibaže Filip Kuffa na Facebooku zverejnil video, na ktorom by mal byť Erik Baláž.

Zážitková turistika – bez povolení

„To je ten, čo vykrikuje dookola, osočuje a so svojou progresívnou politickou partičkou šíria klamstvá. To je ten, či iných bude kadejako označovať a moralizovať, a sám si zjavne robí čo chce, bez ohľadu na to, čo hovorí zákon,“píše Kuffa v komentári k videu.

„Podľa dostupných informácií si robí biznis na vodení ľudí mimo turistických chodníkov. Tento krátky strihnutý segment z videa sa ku mne dostal ako dôkaz. Skupina ľudí, mimo chodníka, kde ich strážca vyzval aby dodržiavali zákon o ochrane prírody a krajiny, a aby sa vrátili späť na chodník. Či dostal pokutu? Neviem. Predpokladám že to vyriešili na mieste,“ domnieva sa Kuffa, podľa ktorého nie je tajomstvom, že Baláž ponúka „zážitkovú turistiku“ bez potrebných súhlasov a výnimiek, čo bolo donedávna overiteľné na internete.

Majerský (KDH) konšpiroval. Z Úradu vlády dostal studenú sprchu
Reakcia Úradu vlády SR na vyjadrenie Milana Majerského Úrad vlády SR odmieta tvrdenie predsedu KDH Milana Majerského, ktoré uviedol včera v diskusnej relácii O 5 minút 12 o tom, že na výjazdové rokovanie vlády na Orave sú pozvaní len starostovia a... Čítať ďalej
01 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vodu kázať, víno piť?

„Tak takto nejak sa prezentuje Progresívne Slovensko, jeho podporovatelia. Všetkých dokola buzerovať a moralizovať, ale oni ako papaláškovia si môžu robiť čo chcú a chodiť krížom krážom po chránených územiach. Je to obyčajná falošná banda,“ uzatvára Kuffa.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik