Zamieri na "konšpirátorský zoznam" aj denník SME?
01 | 07 | 2024 I Eka Balašková

Právnik Peter Weis bol počas covidu jedným z tých, ktorých červené denníčky onálepkovali ako konšpirátora. Covid už cez dva roky nie je zaujímavý, no Weis má „svoju“ nálepku stále. Ibaže v tomto prípade platí, že zlodej kričí – chyťte zlodeja. Nie,  Weis nič neukradol, ale prišiel na to, že denník SME rozšíril jednu konšpiráciu.

Ide o článok autorky Daniely Hajčákovej V atentáte na Fica mnohí hľadajú konšpiráciu. Odborníci vysvetľujú nejasnosti zo dňa 27. júna. Autorka v ňom rozoberá, že od začiatku nesedia počty výstrelov; že na záberoch nevidno záblesky, či spätný náraz, dokonca ani zbraň nevidno na tom istom mieste; chýbala vraj krv; premiér bol podľa článku prepustený veľmi skoro po atentáte a tiež sa SME-čku nepáči, že lekári dostali zákaz informovať o premiérovom stave.

AKW partners

Veselo konšpirujú

„Minimálne si teda autor informácie neoveril. Nemal ako. Rozumej informácie sa nedali okopírovať zo zahraničného portálu v angličtine, ktorý považujú za dôveryhodný zdroj. A ako náhle zapnú miesto translátora myslenie, je z toho … konšpirácia,“ píše Weis v komentári článku na portáli AKW s tým, že takmer pol milióna čitateľov článku na SME, určite zaočkovaných proti covidu, zakonšpirovalo.

Ale veď na tom nie je nič zlé

„Konšpirácia je „zlé” slovo iba v angličtine, teda v jazyku, ktorému redaktori všetkých žltých denníkov rozumejú zrejme najviac. Je ich hlavnou pracovnou náplňou prekladať a prekladať,“ baví sa Weis a dodáva, že SME medzi konšpiračnými známkami určite neskončí, ale tým chápevejším čitateľom by mohlo niečo „docvaknúť.

Zásobte sa nápojmi a zajtra zostaňte v úkrytoch
Predpoveď počasia pre Slovensko na nedeľu 30. júna- Slnečno, miestami búrky. Teploty 30 až 35 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 22 až 19 a najvyššie denné teploty 32 až 35 stupňov Celzia. Na... Čítať ďalej
29 | 06 | 2024 | Ivan Brožík/TASR

Chuťovka boli aj komentáre

„Vaši čitatelia sa pri uvoľnení buniek šedej mozgovej kôry vedia nádherne „urvať” z reťaze. Aj pri tom pôvodnom stiahnutom článku. A tí ľudia v komentároch nie a nie uveriť normalizačnému článku. Ako by povedali u vašich overených zdrojov: Good job!,“ uzatvára Weis s tým, že SME konečne dalo niečo nepolarizačné. Od čitateľov SME však neočakáva, že jeho irónii budú rozumieť.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik