TO JE PECKA! Nicholsonová sa prihovára svojim dvom voličom: KAŠLEM NA FICA!
28 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Jeden by aj slzu-dve stratil nad jej statusom! Lucia Ďuriš Nicholsonová si po rokoch z profilu odstránila informáciu, že je politička. A to je dôvod, aby sa prihovorila hŕstke svojich verných voličov. Aj si pofňukala, aj sa pochválila, aj kvapku jedu primiešala. A tiež jeden sľub. Stretávať sa s ňou budeme aj naďalej. Na Facebooku to v statuse sľúbila svojim voličom. Páni, jeden deň sa lúči a druhý deň si to rozmyslí! To nevymyslíš. To je Nicholsonová.

Lucia Ďuriš Nicholsonová podľa vlastných slov kašle na lex atetát a na Roberta Fica, aktuálne má sentimentálnu náladu. Pripomína svojim voličom, ako sa z jednej z najpopulárnejších tvárí SaSky stala okrajovou političkou. Vlastne už ani to "politička" neplatí, po 14-tich rokoch sa rozhodla po všetkých tých hejtoch voči nej (tie vlastné taktne zamlčala) vrátiť sa k písaniu. Voličom sa poďakovala za úspechy, veď ona robila pre nich všetko len to najlepšie. A to ešte aj ako podpredsedníčka NR SR, na ktorú mal svoj názor aj Ľubomír Galko (dnes bývalé OĽaNO).

Kašľať na Fica

„Milí moji voliči, drahí priatelia, mohla by som napísať štipľavý list o Lex Atentát. O doživotnej rente pre postreleného premiéra a o obmedzení opozičných protestov. Dnes nie. Kašľať na Fica,“ píše Ďuriš Nicholsonová.

Nicholsonová - rýchlokurz vražednej nenávisti (a závisti)
V spoločnosti sa skloňuje slovo zmierenie. Hľadá sa cesta von z úplne totálnej nenávisti. Dokonca už aj šáfredaktor istého mainstreamového titulu sa ospravedlnil predstaviteľom strany SMER. Niekomu to zrejme páli o čosi dlhšie, niekomu zapaľovanie... Čítať ďalej
16 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Po 14-tich rokoch

„Na sociálnych sieťach som si odstránila z profilu slovo Politička. Svietilo tam 14 rokov. Vďaka vám. Keď ste ma prvýkrát podporili vo voľbách, mala som 33, skúsenosť novinárky a bola som na odchode od manžela s malými deťmi. Žiadne sebavedomie a žiadne istoty. Úspech vo voľbách pre mňa znamenal nový štart,“spomína nostalgicky bývalá politička.

Hrdinka

„Stala som sa ženou s guľami. Tak ste mi písali po tlačovkách o smeráckych škandáloch. Neskôr to doslovne prebrali hejteri. Volali ma hermafrodit, mužatka alebo TO – nespĺňala som charakteristiku muža, ani ženy. Čím viac som bojovala, tým viac ma hejtovali. Blaha, Kaliňák, Danko, Jarjabek, Číž, Žiga... Ich nohsledi z ľudu ma fakt nenávideli. Dlhodobo a vášnivo. Chceli ma zabiť roxorovou tyčou,“ pripomína Nicholsonová odporné vyhrážky, ktoré si vraj na svoju adresu musela vypočuť.

„Občas nič nedávalo zmysel. Ale boli ste tu vy. Niektorých z vás poznám za tých 14 rokov lepšie ako svojich priateľov. Nikdy sme sa nestretli. Ale vždy ste stáli pri mne. ĎAKUJEM,“ pokračuje bývalá europoslankyňa.

Tak pre toto tak brýzga na všetko slovenské?

„Najväčšie úspechy som zažila za hranicami. Odpočet mojej 5 ročnej práce v EP je dlhý a verejný. Je nielen mojou, ale aj vašou vizitkou. Moje úspechy sú aj vašimi úspechmi,“ rekapituluje Ďuriš Nicholsonová ďalej rozcítene.

Nicholsonová sa (konečne) vypla
Vraj ide na "sabatical". Odborníci síce píšu "sabbatical", ale to je nám, teda, môže nám byť, jedno. Bývalá europoslankyňa sa vypína a ide dovolenkovať, prázdninovať, proste tak, ako slovo sabbatical naznačuje - na dlhodobé voľno. Chváli sa tým na... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Zostane s ňou niekto?

„Nelúčim sa. Nevzdávam sa. Neprestávam bojovať za rovnaké hodnoty a princípy ako pred 14 rokmi. Budem písať. Bude o čom. Tí, ktorým som veštila koniec lajny, sa dnes opäť rozfúkavajú a pripravujú na ďalšiu divokú párty. Zostaňte so mnou. Vaša LĎN,“ uzatvára bývalá politička svoj status.

Pamätáme si jej úspechy už v časoch zo SaS

Ešte vo februári 2019 Nicholsonová ako podpredsedníčka NR SR hlasovala proti odobratiu mandátu Igorovi Matovičovi (bývalé OĽaNO). Ten si akosi pozabudol zastaviť podnikateľskú činnosť aj napriek tomu, že ústavný zákon totiž zakazuje podnikanie poslanca. Prvýkrát ho za nepozastavenú živnosť pokutoval parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií v júni 2016. Napriek sankcii a vedomosti o nej Matovič o tri mesiace neskôr opäť nemal živnosť pozastavenú.

Dva roky po tom Nicholsonová, už ako europoslankyňa, odišla zo SaS. V tom období má korene aj jej spor s Veronikou Remišovou (Za ľudí) kvôli eurofondom. Nicholsonová obvinila Remišovú z toho, že Slovensko príde o miliardu a Remišová za tieto tvrdenia požadovala ospravedlnenie. Keďže Ďuriš Nicholsonová sa Remišovej ospravedlniť nechcela, rozhodla sa radšej odísť z SaS, aby strane nerobila väčšie problémy a nevnášala do už aj tak napätej koalície ešte väčšie napätie.

„Pravda je taká, že Lucia je obyčajná vydieračka a množstvo toho, čo v minulosti dosiahla, dosiahla vydieraním ostatných odchodom. Spravila to viackrát, keď chcela niečo dosiahnuť a veľakrát sa jej to aj podarilo," napísal krátko potom o svojej bývalej kolegyni Ľubomír Galko, ktorý dnes patrí medzi Matovičových najvernejších.

Skrachovaný politik Galko o Nicholsonovej: Je to vydieračka, vždy bola taká
11 | 02 | 2021 | editor01hd

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik