Klamstvá a zavádzanie vyjdú Kolíkovú draho! Pustila sa aj do R. Fica
27 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

"Odvolávanie Márie Kolikovej z postu predsedníčky výboru na kontrolu SIS je podložené faktami." Tvrdí na sociálnej sieti za HLAS Samuel MIgaľ.

"Jej obhajoba svojej pozície bola založená na klamstvách a zavádzaní." Konštatuje poslanec NR SR.

Koniec svojvôle

"Preto trváme na našich argumentoch. Od opozičného predsedu očakávame: pravdivé informácie, pravidelné výbory, kolektívne rozhodnutia a NIE svojvoľnosť v rozhodovaniach kolektívneho orgánu akým výbor pre kontrolu SIS je" - konštatuje Samuel Migaľ.

Riaditeľka nemocnice prehovorila! Aký bol Robert Fico pacient?
V stredu 15. mája 2024 pred domom kultúry v Handlovej o 14:35 hod. bol spáchaný antentát na premiéra Roberta Fica (SMER - SSD). To, čo sa stalo otriaslo Slovenskom, aj celým svetom. Premiér bojoval o holý život a o jeho zdravotnom stave pravidelne... Čítať ďalej
27 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Kolíková sa pustila do RobertaFica: Lex atentát prináša namiesto opatrení doživotnú rentu pre Fica

Lex atentát prináša namiesto bezpečnostných opatrení doživotnú rentu pre premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Na tlačovej konferencii to uviedla poslankyňa Národnej rady (NR) SR Mária Kolíková (SaS).

Kolíková zdôraznila, že Fico je jediný predseda vlády, ktorému na základe schváleného zákona prináleží doživotná renta. Ak mu chce Smer-SD zabezpečiť doživotnú rentu, má na to podľa nej dosť prostriedkov, keďže niekoľkokrát vyhral voľby a za výsledok parlamentných volieb dostávajú strany príspevok od štátu.

Pripomenula tiež, že zákon prináša vážny zásah do politických práv, napríklad do zhromažďovacieho práva. Kritizuje, že sa vopred zakážu zhromaždenia pred bydliskom politikov bez toho, aby bola situácia najskôr vyhodnotená. Kritizuje aj obmedzenie dvoch zhromaždení, ktoré sa budú konať naraz. "Bude možne zakázať zhromaždenia len preto, lebo sú tu dve zhromaždenia, ktoré chcú poukázať na tému, o ktorej sa verejne diskutuje," povedala s tým, že sa vopred dáva obciam možnosť, aby takéto zhromaždenia zakázali.

Koalícia podľa Kolíkovej valcuje všetko. Pripomenula, že chce odvolať z funkcie predsedu Výboru NR SR pre pre verejnú správu a regionálny rozvoj Michala Šipoša (Slovensko, Za ľudí, KÚ) a aj ju ako predsedníčku Osobitného výboru NR SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS). "Dôvody, ktoré si na to vymyslela koalícia, sú absurdné, je to škandalózne," skonštatovala.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik