Dráma v Nemecku! Eskorta Viktora Orbána mala nehodu: Jeden mŕtvy
25 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Smrteľná nehoda pri odchode Viktora Orbána zo Stuttgartu – obeťou je policajt, na jej následky zomrel na mieste. Nasledujúcu nformáciu sme spracovali z baworského webu br.de.

Počas policajného sprievodu maďarského premiéra Viktora Orbána v Stuttgarte došlo k smrteľnej dopravnej nehode. Jeden policajt zomrel a ďalší sa ťažko zranil.

Smutná bilancia

K vážnej nehode došlo v pondelok ráno pri odchode maďarského premiéra Viktora Orbána v Stuttgarte. 61-ročný policajt sprevádzal sprievod na letisko v Stuttgarte a civilný vodič ho tak vážne zranil, že neskôr zomrel. Ťažké zranenia utrpel aj ďalší 27-ročný policajt, ​​oznámila polícia neskoro popoludní.

Vysvetlenie polície

Podľa polície Orbán, ktorého vozidlo nebolo účastníkom nehody, zostal nezranený a mohol pokračovať v ceste na letisko v Stuttgarte podľa plánu.

69-ročná vodička prehliadla policajnú bariéru

Podľa úradov odprevadila motorkárska jednotka dopravnej polície Orbána, ktorý sa v nedeľu večer zúčastnil zápasu Maďarsko – Škótsko na majstrovstvách Európy vo futbale v hlavnom meste spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko , na letisko okolo 11.15 h. Do uzavretej ulice v mestskej časti Degerloch, po ktorej išla kolóna, , chcela odbočiť 69-ročná vodička. Vraj prehliadla blokádu, načo sa zrazila s motorkou 61-ročného policajta. Policajt na následky ťažkých zranení v nemocnici zomrel.

Sekundárny úraz

Sila nárazu spôsobila, že stroj 61-ročného policajta odhodilo na policajnú motorku 27-ročného policajta, ktorá blokovala križovatku. S ťažkými zraneniami bol tiež prevezený do nemocnice.

Polícia smúti, politici otrasení

Spolková ministerka vnútra Nancy Faeserová hovorila na platforme X o „strašných správach“. Politička SPD ubezpečila rodinu a stuttgartské policajné riaditeľstvo o svojej sústrasti. Jej myšlienky sú tiež s ťažko zraneným dôstojníkom. Štátny minister vnútra Thomas Strobl (CDU) večer oznámil, že celá bádensko-württemberská polícia po nehode v Stuttgarte-Degerlochu smúti. 
Šéf stuttgartskej polície Markus Eisenbraun vyjadril šok: "Tragické okolnosti okolo smrti nášho váženého kolegu nás ohromili a zasiahli celý stuttgartský policajný zbor až do morku kostí. Naše myšlienky sú s jeho rodinou, príbuznými a priateľmi. Posielame ich našim kolegom ktorí sa tiež vážne zranili pri nehode Prajeme všetko najlepšie a skoré uzdravenie.“

Zhrozený bol aj starosta Stuttgartu Frank Nopper (CDU). „Dnes do obeda sme boli všetci šťastní, že sme mohli osláviť taký pokojný a nádherný futbalový festival v našom meste,“ vysvetlil Nopper. "Táto hrozná nehoda nás násilne vytrhla z tejto šťastnej nálady."

NEUVERÍTE s kým bude dovolenkovať Miloš Zeman! Chystá sa do Tatier!
Bývalý český prezident Miloš Zeman neoddychuje a mal v posledných dňoch nabitý program. Relax ho ale čaká, a priamo u nás! Informoval portál Dnes24.sk. Zeman svojim fanúšikom minulú stredu podpisoval knihu Spiknutí, ktorá je o údajnej snahe zbaviť... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik