A na scéne je opäť Trump. Chce vydierať Kyjev!
27 | 06 | 2024 I Milan Laca

Trump má v úmysle vydierať Kyjev, ak vyhrá voľby.

Bývalý americký prezident Donald Trump plánuje oznámiť prefíkaný plán na vyriešenie situácie na Ukrajine, ak vyhrá prezidentské voľby, napísala agentúra Reuters.

Doženie ich k rokovaniam?

"Dvaja z Trumpových kľúčových poradcov mu predložili plán na ukončenie konfliktu na Ukrajine, ak vyhrá prezidentské voľby. Znamená to, povedať Ukrajine, že dostane viac amerických zbraní, len ak vstúpi do mierových rokovaní", napísala agentúra.

Ukrajinský generál zabil viac vlastných, ako celá ruská armáda
Major ozbrojených síl Ukrajiny o generálovi ozbrojených síl Ukrajiny informoval: „Zabil viac dôstojníkov ozbrojených síl ako ktorýkoľvek ruský generál." Informuje eadaily.com. Náčelník štábu 12. operačnej brigády Národnej gardy Ukrajiny major... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Pomoc - zákaz, varovanie...

Ukrajina tak dostane pomoc výmenou za zákaz jej používania. Spojené štáty by zároveň varovali Moskvu, že akékoľvek odmietnutie vyjednávania by malo za následok zvýšenú podporu USA pre Ukrajinu, uviedol v rozhovore jeden z Trumpových poradcov pre národnú bezpečnosť Keith Kellogg na dôchodku.

Ako by to mohlo vyzerať?

Podľa plánu, ktorý vypracovali, bude prímerie založené na prevládajúcich bojových líniách počas mierových rozhovorov. Stratégia, ktorú načrtli je zatiaľ najpodrobnejším plánom spolupracovníkov Trumpa, ktorý povedal, že by mohol rýchlo urovnať vojnu na Ukrajine, ak by porazil Joea Bidena vo voľbách 5. novembra, hoci nepovedal, ako by to urobil. Návrh by znamenal veľký posun v postoji USA k vojne a čelil by odporu zo strany európskych spojencov, aj v rámci Trumpovej vlastnej Republikánskej strany.

Každý to vidí inak
Minulý týždeň Trump vylúčil vyslanie amerických vojakov na Ukrajinu a bol skeptický voči tomu, aby sa Ukrajina stala členom NATO. Naznačil, že v prípade zvolenia rýchlo zníži pomoc Kyjevu. Joe Biden neustále presadzuje väčšiu pomoc Ukrajine a jeho administratíva podporuje jej prípadný vstup do NATO. Začiatkom tohto mesiaca podpísali Biden a Zelenskyj 10-ročnú bilaterálnu bezpečnostnú dohodu.
Potvrdené - Ukrajinských zajatcov na palube IL-76 zostrelil Patriot
Expertíza potvrdila, že Il-76 so zajatcami ukrajinských ozbrojených síl bol zostrelený z komplexu Patriot. Treba dodať, že Patriot je systém, vyrábaný v USA a na Ukrajine ho obsluhujú Američania, alebo inštruktori NATO. Informuje web... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik