Nostradamus: Druhá polovica roka 2024 bude búrlivá, z predpovede pre pápeža mrazí
24 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

V čase, kedy tvoril Nostradamus svoje prorocké štvorveršia, sa ľuďom ani len nesnívalo o lietadlách a predstava, že ľudia sa budú dohovárať cez celé kontinenty, „zaváňala“ bosoráctvom. Veď kto už by pred päťsto rokmi veril, že malý kúsok niečoho sprostredkuje nie len hlas, ale aj obraz ... A predsa vykladači jeho učenia objavujú vo štvorveršiach, ktoré vraj napísal, stále nové a nové proroctvá aj pre našu dobu.

Nostradamus, narodený 14. decembra 1503 vo francúzskom Saint-Rémy-de-Provence má predpovede aj pre druhý polrok 2024 a všeličo nasvedčuje tomu, že minimálne jedna – o Číne na vzostupe, nemusí byť úplne mimo realitu. Rozruch je aj okolo britskej kráľovskej rodiny a klíma dáva riadne zabrať aj ľuďom v stredoeurópskom priestore. Nostradamova predpoveď vyznieva veľmi nepriaznivo aj pre pápeža Františka. Mimochodom, o zhruba týždeň si prorokovi stúpenci pripomenú jeho úmrtie. Nostradamus zomrel 2. júla 1566 v Salon-de-Provence.

Vzostup a lesk Číny v roku 2024

Je zaujímavé, že už aj niektoré staršie Nostradamove proroctvá odkazovali na trend vzostupu Číny ako nie len ekonomickej, ale aj vojenskej veľmoci. Jeden z Nostradamusových veršov jeho stúpenci vykladajú tak, že „červený protivník“ odkazuje na komunistickú Čínu a následný námorný konflikt.

Wow, wow, wow! Z tohto odpadnete! Marika Gombitová je späť! Predstavila nový klip (VIDEO)
Prvá dáma slovenskej hudobnej scény má novú pesničku. Spolu s videoklipom ju predstavila po dlhých 24 rokoch. Text napísal Kamil Peteraj. Podľa rádia Expres ide o výnimočný moment, ktorý nastal po 24 rokoch. "„Hudba je môj život. Aj keď sa môže... Čítať ďalej
23 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Kráľovský problém v roku 2024

Britská kráľovská rodina môže v budúcnosti čeliť ďalším výzvam. Niektorí interpretovali predpoveď, v ktorej sa uvádza, že „kráľ ostrovov“ bude odstránený násilím, ako odkaz na kráľa Karola III. Ďalší verš o Karolovi hovorí o „katastrofálnej vojne“ a korunovácii nového kráľa. Mnohí si myslia, že proroctvo naznačuje, že Karolovo miesto nezaujme Wiliam, ale Harry.

Klimatická katastrofa

„Suchá zem bude viac vyprahnutá a keď to bude vidieť, dôjde k veľkým záplavám,“ predpovedá Nostradamus s tým, že v roku 2024 sa už aj tak hrozná klimatická situácia zhorší. Predpovedá extrémnejšie poveternostné udalosti, ako sú rekordné vlny horúčav, požiare a suchá.

Nový pápež

„Smrťou veľmi starého veľkňaza bude zvolený Riman v dobrom veku, o ňom sa bude hovoriť, že oslabuje svoju stolicu, ale dlho bude na nej sedieť,"predpovedá ďalšie proroctvo. Naplní sa táto predpoveď? Pravdou je,že pápež František bojuje so zdravotnými problémami už mesiace.

Vo veku 88 rokov zomrel kanadský herec Donald Sutherland
Vo veku 88 rokov zomrel vo štvrtok kanadský filmový a televízny herec Donald Sutherland, ktorého kariéra trvala sedem desaťročí. Smrť svojho otca potvrdil jeho syn, herec Kiefer Sutherland, informuje TASR podľa tlačovej agentúry AP. „Osobne si... Čítať ďalej
21 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik