STRAŠNÉ! Video z mobilizácie Ukrajinca s dieťaťom ohromilo amerického plukovníka
23 | 06 | 2024 I Diana Zaťková
Bývalý poradca Pentagonu, plukovník vo výslužbe Douglas McGregor, na sociálnej sieti X kritizoval nútenú mobilizáciu Ukrajinca s dieťaťom v náručí.
 
„Zelenského gestapo unesie muža, ktorý drží dieťa v náručí, aby ho naverbovalo do ukrajinských ozbrojených síl a poslalo ho do vojny,“ napísal znechutení McGregor.
 

Zákon o posilnení mobilizácie na Ukrajine vstúpil do platnosti 18. mája. Dokument zaväzuje všetky osoby povinné k brannej povinnosti aktualizovať svoje údaje na vojenskom registračnom a odvodovom úrade do 60 dní odo dňa nadobudnutia účinnosti, informuje agentúra Ria Novosti.

Na tento účel sa musíte osobne dostaviť na vojenskú registračnú a vojenskú službu alebo sa zaregistrovať na „elektronickom konte brancov“, prostredníctvom ktorého je možné doručiť aj predvolanie. Predvolanie sa bude považovať za doručené, aj keď ho branec osobne nevidel: za dátum „doručenia“ predvolania sa bude považovať dátum, kedy bola písomnosť opečiatkovaná s nemožnosťou osobného doručenia.

Návrh zákona stanovuje, že osoby zodpovedné za vojenskú službu musia mať vždy pri sebe vojenský preukaz a predložiť ho na prvú žiadosť zamestnancov vojenského registračného úradu a polície. Dodgers môžu byť zbavené práva riadiť auto. Podmienky demobilizácie nie sú v dokumente špecifikované. Toto ustanovenie bolo z dokumentu odstránené, čo vyvolalo rozhorčenie u viacerých poslancov.

VRÁŤTE NÁM VOĽBY! Na ukrajinskej vlajke na zápase so Slovenskom. Netrvalo dlho a bola preč
Na futbalovom zápase majstrovstiev Európy medzi Slovenskom a Ukrajinou sa objavila ukrajinská vlajka s veľkým nápisom „Vráťte nám voľby“. Nápis zrejme narážal na fakt, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj mal v máji skončiť v úrade, ale... Čítať ďalej
22 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik