OSTRÁ SLOVNÁ PRESTRELKA MEDZI MAZUREKOM A TARABOM!
23 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Ľudia si nezaslúžia, aby z nich minister robil hlupákov." Píše na sociálnej sieti novozvolený europoslanec Milan Mazurek. "Podal" si ministra životného prostredia Tomáša Tarabu. Podľa Mazureka "Tomáš Taraba tvrdí, že jeho hlasovanie za ekoteroristický zákon, ktorý obmedzuje poľnohospodárov a núti ich nechávať veľké plochy polí neobrobené a Slovenskú republiku zaväzuje k absurdným investíciám v rámci obrovských chránených území, ktoré tu máme, je pre nás vlastne prospešný. "

"Vo výsledku je však jedno, čo hovorí minister, ktorý v poľnohospodárstve nepracuje, dôležité je, čo si o jeho hlasovaní myslia ľudia, ktorých sa to priamo dotkne. A fakty sú zdrvujúce." Pripomína Milan Mazurek a odvoláva sa na vyjadrenia napríklad aj Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, ktorá podľa neho " nesúhlasí s Tarabovým hlasovaním a je z neho sklamaná"

Tesné hlasovanie

Proti zákonu hlasovali Fínsko, Maďarsko, Poľsko, Taliansko, Švédsko aj Holandsko. "Zákon tak prešiel extrémne tesne a rozhodovali 1-2 hlasy. Taraba nepodržal krajiny V4 a otočil sa chrbtom našim susedom v Poľsku a Maďarsku, ktorí podľa mňa o poľnohospodárstve a dopadoch tohto zákona vedia viac ako ja alebo Taraba." Sumarizuje Mazurek.

Pripomína, že "v Rakúsku vypukla kvôli zákonu vládna kríza a vláda sa chce pred Súdnym dvorom Európskej únie právne brániť, pretože ministerka, ktorá rovnako ako Taraba hlasovala ZA, tak konala v rozpore s vládnou pozíciou.

Mazurekova "perlička na záver"

"A perlička na záver, ktorá otvorí oči aj poslednému naivnému človeku. Kým Tarabu kritizujú poľnohospodári, kým proti hlúpemu nariadeniu hlasovali aj naši najbližší susedia v Poľsku a Maďarsku a v Rakúsku vypukla vládna kríza, tak si Taraba našiel aj spojencov, ktorí ho za hlasovanie ocenili... Sú to konkrétne najväčšie progresívne a ekoteroristické mimovládky a fanatici, pre ktorých je medveď viac ako človek."
"Myslím, že žiadne ďalšie komentáre o tom, čoho sa Taraba dopustil už asi netreba. Pomohol v EÚ presadiť jednu z kľúčových častí Green dealu a zradil našich poľnohospodárov, ako aj susedné štáty v rámci V4. Môže to obhajovať akoukoľvek slovnou vatou, no iste nie sú padnutí na hlavu všetci na okolo, len jeden minister je "osvietený" a pochopil, že hlasoval "dobre"." Konštatuje na sociálnej sieti Milan Mazurek

A čoho sa teda Taraba dopustil podľa Milana Uhríka?

Web spravy.pravda.sk sumarizuje vyjadrenie za rezort životného prostredia takto: "Slovensku sa podarilo na európskej úrovni presadiť vlastné záujmy tak v oblasti ochrany medveďov, ako aj v otázke zákona o obnove prírody, uviedlo ministerstvo životného prostredia SR.

Ako uviedol minister životného prostredia SR Tomáš Taraba, Európska komisia (EK) uznala nový slovenský zákon o eliminácii medveďov za kompatibilný s európskou legislatívou, čo vníma ako obrovský posun. Zároveň dodal, že finálne znenie zákona o obnove prírody navyše umožní Slovensku získať významné finančné zdroje na obnovu priemyselne zamorených lokalít, ako je aj Chemko Strážske. „Slovensko dnes plní ciele obsiahnuté v zákone o ochrane prírody, a preto to bude mať na našu krajinu len finančne pozitívny dopad,“ spresnil  podľa webu spravy.pravda.sk minister životného prostredia Tomáš Taraba.

A ešte za Republiku aj Miroslav Suja

"Minister životného prostredia Taraba na rade EÚ hlasoval za zákon o obnove prírody, voči ktorému sa búria všetci poľnohospodári. Pred nedávnom tento zákon kritizoval a nakoniec zahlasoval za… týmto pomohol jedine ekoteroristom, ktorí budú na “obnove prírody” zarábať. Fakt, že z prijatia zákona sa tešia hlavne poslanci Progresívneho Slovenska je jasným dôkazom komu prijatie tohoto zákona pomôže." Tvrdí Miroslav Suja, napokon, tu je video.

Taraba tvrdí, že Mazurek a Suja klamú

Minister Taraba dokonca tvrdí, že národniari sú nevedomí, nevedia cudzí jazyk a že z toho potom pramenia nedorozumenia.

Celú reakciu Tomáša Tarabu nájdete vo videu:

Na Slovensku by sa mohol zmeniť volebný systém!
Na Slovensku by sa mohol zmeniť volebný systém. Mohlo by vzniknúť viacero volebných obvodov. V nedeľnej diskusnej relácii V politike na televízii TA3 sa na tom zhodli minister vnútra a predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok a opozičný poslanec a šéf... Čítať ďalej
23 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu  podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik