Keď sa progresívni fanatici tvária, že myslia
23 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Nazvať ich neznalými by bolo málo. To by bolo ospravedlnením ich nenávisti voči všetkému slovenskému a národnému. Ale aj zákonnému - v prípade verejnoprávnosti. A to nie až tak dávno v našej spoločnosti zazneli výzvy na obrúsenie nenávisti, aj zo strany ich ideologického "guru", našťastie už prezidentky bez výkonných právomocí, Zuzany Čaputovej. Zjavne zas falošné.

Nazývať ich inak nemá zmysel, lebo vo svojich výrokoch, ktoré považujú za argumenty, sú iba smiešni, poľutovania hodne smiešni.

Zaskveli sa zas v kolektívnej adorácii duchovnej prázdnoty

A to v relácii "Na rovinu" webu aktuality. sk, ktorú moderoval istý Peter Hanák. Hosťom bol zas istý Ivan Brada, "investigatívny novinár relácie Reportéri a predseda slovenskej sekcie Asociácie európskych novinárov". To, čo nazývajú myšlienkami, si môžete pozrieť na videu. Ak máte dobré nervy.

Nuž a k veci

Vyhlasovanie novinárov mainstreamu za "aktivistických novinárov" je vraj odsúdenia hodné, vadí im Šimkovičová, Machala, vláda, koalícia, letné teplo a všetci s iným názorom, ako majú oni, to je stručná klasika relácie. Aha, aby sa nezabudlo - ešte povinných pár kopancov do Matice slovenskej a ohováranie jedného z bývalých riaditeľov RTVS Štefana Nižňanského. Aktéri relácie jasnovidecky vedia, čo STVR bude vysielať, ako bude vysielať. Ako keby diváci už nevedeli, čo a ako vysielala aktivistická Machajova liberálno-progresívna RTVS.

Matica k pozoruhodným výrokom poznamenáva

"Moderátor relácie „Na rovinu“ portálu Aktuality Peter Hanák nedávno oslnil svojimi „brilantnými“ poznatkami o Matici slovenskej. Hanák použil už mnohokrát verklíkovanú mantru, že matičiari sú podľa jeho slov „ideológovia, až takí, povedal by som, ľudácki“. Človek by očakával, že pedagóg bude mať aspoň základné znalosti o histórii a činnosti Matice slovenskej." Píše sa na sieti MS.

Podlo a hlúpo šliapu po všetkom neprogresívnom

"Hanák nehanebne pošliapal pamiatku matičiarov zavraždených nacistami! Každoročné oslavy a spomienkové slávnosti na počesť padlých v SNP, turistické výstupy, pochody, vatry na počesť SNP, kladenie vencov hrdinom SNP, známa akcia Beh a cyklojazda na počesť letcov SNP, ktorú každoročne organizujú mladí matičiari zo Zvolena, diskusia s legendou SNP, plukovníkom Františkom Orlovským, už legendárne podujatie Na pamäť budúcim generáciám každoročne sa konajúce na východe Slovenska, ktoré približuje život partizánskej skupiny Čapajev počas SNP v regióne, množstvo mediálnych výstupov, vyhlásení, článkov a dokonca podujatí venovaných viacerým povstalcom-matičiarom (Ladislav Sára, Ivan Ďurička, Viliam Pauliny, Juraj Janoška, Anton Prídavok, Alexander Hirner, Barč Ivan, Ján Marták, Jozef Bučko), ktorí sa stali obeťami nacistickej surovosti, pobytov vo väzniciach a v koncentračných táboroch, ale aj krutých podmienok skrývania sa v mrazivých horách a ktorých Matica v roku 2020 ocenila aj Zlatou cenou MS in memoriam." Dáva Hanákovi a spol. lekciu z činnosti MS Matica slovenská.

Tak toto je fakt vrchol! Neuveriteľné, ČO rozoberá Remišová!
Ministerka, ktorá hlasovala za šikanovanie občanov políciou, ide hovoriť o policajnom štáte? Tomu sa snáď ani nedá inak povedať, že poslankyňa NR SR Veronika Remišová (Za ľudí / bývalé OĽaNO) nemá Boha pri sebe, keď o súčasnej vláde hovorí, že... Čítať ďalej
23 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu  podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik