Tretí pozdrav "aristokratovi" Naďovi odkrýva Slovákom medzinárodný škandál (VIDEO)
22 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Tretí pozdrav Zoroslava Kollára by mohol mať, podľa slov autora videa, názov Pozdrav Jarovi „aristokratovi“ Naďovi, alebo ako Slováci takmer vojnu medzi Ruskom a Izraelom vyvolali. Aj pre vás to znie desivo, keďže obe krajiny sú v súčasnosti súčasťou ozbrojených konfliktov? Kollárovi sa však nedá vyčítať úplná prvoplánovosť a unáhlené závery radšej nechajme tým, ktorí nepotrebujú počúvať a vedia všetko najlepšie. Turecku, Rusku či Izraelu sa v poradí treťom videu venovanému Jarovi „aristokratovi“ Naďovi zrejme nevyhneme.

„Slovensko patrí k najmladším štátom na svete, ale aj napriek tomu, že sme neboli celé stáročia samostatní, tak Slovensko dalo svetu veľa významných osobností. Viackrát som sa mal možnosť presvedčiť, že Slováci nepoznajú významných a slávnych Slovákov. Jeden z nich sa volá Andrej Hadík,“ hovorí Kollár v úvode a aby ste sa veľmi nemuseli trápiť s hľadaním, tak čriepky z príbehu muža, vďaka ktorému vznikol pojem „husársky kúsok“, nájdete na tomto odkaze. Kollár konštatuje, že je škoda, ak politici nerobia nič pre zviditeľnenie Slovenska aj cez významné historické osobnosti. Mohlo by tým nadobudnúť trochu národnej hrdosti a sebavedomia. Aj film o Hadíkovi – turčianskom zemanovi „nám“ natočili v Maďarsku.

„Tento pozdrav je o tom, že jeden Slovák, politik, „aristokrat“ Jaro Naď takmer vyrobil ďalší husársky kúsok, aj keď tento nie je veľmi pozitívny. Bude sa vám to zdať neuveriteľné, ale zopár ľuďom sa pri nie veľmi zákonnom postupe podarilo takmer rozpútať vojnový konflikt medzi Ruskom a Izraelom,“ šokuje Kollár.

To chce asi vysvetlenie

„Izrael po začiatku rusko-ukrajinského konfliktu deklaroval, že nebude dodávať žiadne zbrane na Ukrajinu. Pri každom predaji zbraní z Izraela do tretích krajín platí prísny zákaz reexportu. To znamená, že kupujúci nemôže tieto zbrane vyviezť do ďalšej krajiny a obzvlášť nie na Ukrajinu. Izrael netúži po konflikte s Ruskom, pretože Rusko kontroluje vzdušný priestor Sýrie a ak by taká dohoda medzi Ruskom a Izraelom nebola, tak by islamské militantné hnutie Hizballáh mohlo bez možnosti odplaty strieľať rakety z územia Sýrie na Izrael. Rusi chránia regulérnu sýrsku armádu prezidenta Asada, ale na pozície Hizballáhu iIzraelčanom strieľať dovolia. Takže Rusko a izrael sa rešpektujú a podporujú aj navzájom,“ objasňuje Kollár náročné vzťahy na Blízkom východe.

Robert Kaliňák: Zaďakujme minulým vládam! Naša protivzdušná obrana prakticky neexistuje (VIDEO)
Neexistujúca protivzdušná obrana (PVO) Slovenska bola aj témou zasadnutia ministrov obrany NATO. Slovenský účastník zasadnutia - minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SSD) sa priamo tam otvorene spýtal, koho chcú odstrašiť, keď nedokážu zabezpečiť... Čítať ďalej
22 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Poďme k tomu, čo sa stalo

„Na obchodovanie s takzvaným špeciálom, to znamená so zbraňami a muníciou platia prísne pravidlá. Obchodovať s takýmito materiálmi môžu iba vybrané subjekty, ktoré majú udelenú licenciu a obchod najmä vývoz a dovoz ešte podlieha dohľadu a oficiálnej kontrole cez ministerstvo obrany, ministerstvo hospodárstva, národný bezpečnostný úrad a colný úrad a aj neoficiálnej, cez vojenské spravodajstvo a SIS. Napriek tomu sa stala zaujímavá vec. Môžeme začať od konca,“ dostáva sa Kollár k pointe.

Nedávno sa na internete objavili správy, že izraelské obrnené vozidlá boli spozorované a zničené na Ukrajine, čo vyvolalo otázky o tom, či Izrael prekročil červenú čiaru a dodáva zbrane Ukrajiny. To by bol vzhľadom na to, že v Rusku žije veľká židovská komunita, problém.

Boli tam kópie?

„V roku 2019 doviezla legálne na Slovensko spoločnosť DefTech Vlkanová dve obrnené vozidlá z Izraela – všetko podľa predpisov a pravidiel. Išlo o vozidlá výrobcu Gaja bez zbraňových systémov a potom sa stalo niekoľko vecí. Podľa môjho veľmi laického názoru sa domnievam, že pán Hudoba, majiteľ spoločnosti DefTech obe vozidlá okopíroval,“ uvažuje Kollár s tým, že aj laik spozoruje podobnosť medzi originálom a kópiou a ak to spoločnosť Gaja zistí, nadšení nebudú.

Bude "aristokrat" Naď reagovať aj na TOTO video?
V deň inaugurácie nového prezidenta SR sa Zoroslav Kollár vo svojom videu venoval starému ministrovi obrany, „aristokratovi“ Jaroslavovi Naďovi (Demokrati). Je to druhý videopozdrav tomuto politikovi s nízkym výtlakom, ale vysokým egom a Kollár v... Čítať ďalej
16 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

To však ešte stále nie je až také podstatné

„Druhá a dôležitejšia vec je, čo sa stalo s vozidlami dovezenými z Izraela. Podmienka reexportu bola jasne deklarovaná, napriek tomu sa ocitli na Ukrajine a keďže má každý vojak mobilný telefón a všade lietajú drony, tak sa táto skutočnosť okamžite objavila na sociálnych sieťach. Ale akým zázrakom sa tieto vozidlá dostali na Ukrajinu? Hovorí sa tomu obchádzanie. alebo ak chcete porušovanie zákona,“ vysvetľuje Kollár s tým, že reexport bol obídený tým, že vozidlá boli deklarované, ako slovenský výrobok. Aby to bolo akože akceptovateľné, na autá boli namontované nejaké drobnosti, takže tovar bol na Slovensku podľa zákona zhodnotený a preto mohol byť ako slovenský tovar aj deklarovaný.

Kto má tomuto rozumieť?

„Viem si predstaviť, že na Slovensku privezie niekto mlieko z Turecka. Preto Turecko, lebo to je mimo Európskej únie. Vyrobíte z neho syr a ten predáte na Ukrajinu. Tomu sa hovorí zhodnotenie. Ale neviem si predstaviť, ako by reagovala napríklad automobilka Ford, keby ste doviezli autá z USA, namontovali na ne svetlá a nejakú ozdobnú lištu a predávali ich na Ukrajinu už ako slovenský výrobok,“ vysvetľuje Kollár. V prípade syrov, či áut to môže znieť, ako hlúposť, no takáto vec môže celkom reálne narušiť medzinárodné vzťahy.

 Na Slovensku ututlaný škandál

„To, čo sa podarilo pánovi Hudobovi spolu s jeho kamarátmi a štátnymi úradníkmi je neskutočná drzosť a najmä to naozaj spôsobilo škandál,“ poznamenáva Kollár s tým, že o ničom takom sme nemohli vedieť. Veď v časoch minulých troch vlád sa o Ukrajine v zlom hovoriť nesmelo a ani kompetentní nič nevideli a nič nepočuli. Nedozviete sa nič ani z výročných správ ministerstva hospodárstva, pretože informácie o obchodoch „obranného“ priemyslu podliehajú utajeniu.

Aj Kollár je len človek – preto sa vie ospravedlniť

Vo videopozdrave Jaroslavovi Spišiakovi spomenul pána Jozefa Budaja, ktorý nebol súčasťou žiadnej korupčnej schémy a Kollár ho menoval bez úmyslu ublížiť mu, preto sa mu v tomto videu ospravedlnil.

„Ak som mu tým, že som ho spomenul, spôsobil nejaké osobné alebo pracovné problémy, ospravedlňujem sa, ak to môžem nejako napraviť vyzývam ho, aby sa mi ozval,“ dodáva Kollár, aby na záver ešte dodáva svoj štandardný dôvetok o potrestaní všetkých sudcov, ktorí nedodržiavajú zákony.

Kollár Naďove škreky avizoval. Naď sa tvári, že mu dvíha čísla v prieskumoch (VIDEO)
Ako ideálny čas na zverejňovanie svojich videí na YouTube si Zoroslav Kollár zvolil sobotňajšie popoludnia. Už zhruba rok sa v nich venuje rôznym persónam z vládnej koalície, ktorá tu bola počas skráteného volebného obdobia 2020-2023. Bolo preto... Čítať ďalej
04 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik