Minister vnútra opozícii a médiám: ANI PO ATENTÁTE NEPRESTÁVATE PRILIEVAŤ OLEJ DO OHŇA! (VIDEO)
22 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Milá opozícia a novinári, prestaňte konečne falošne zvaľovať zodpovednosť za atentát na iných. Radšej si vstúpte do vlastného svedomia. Skonštatoval to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Slovenská parlamentná opozícia a médiá bývalého mainstreamu hádam očakávajú, že zmier vyzerá tak, že po atentáte na premiéra sa im každý koaličný politik ponížene poďakuje za lekciu od sfanatizovaného opozičného voliča. Šutaj Eštok preto žiada ako opozíciu, tak aj novinárov, aby prestali pokrytecky hádzať zodpovednosť za atentát na iných. Radšej si vstúpte do vlastného svedomia.

Iba tam sa skutočne dozviete, kto do akej miery prispel k vyburcovaniu vášní a svojimi činmi pošliapal princípy demokracie, uvádza minister vnútra pri videu z jeho vystúpenia v NR SR k lex atentát. Ja osobne a všetci moji kolegovia vo vláde sme Vám ihneď po atentáte podali priateľskú ruku na upokojenie situácie. Zatiaľ ju však stále odmietate, dodáva minister k videu.

„Tá príčina bola, že niekto nesúhlasí s politikou tejto vlády, niekto nesúhlasí s politickým názorom. A to je choré. To je choré na tomto celom, pretože ak by niekto nesúhlasil s vašim politickým názorom, tak by sa nepozeral, či máte okolo seba ochranku, alebo nie, ale rozhodol by sa na vás vystreliť tak, ako na premiéra Roberta Fica,“ vysvetlil Šutaj Eštok to, do akej situácie sme sa dostali.

Smer-SSD avizuje v lex atentát zmeny
V balíku zákonov lex atentát dôjde v druhom čítaní k zmenám. Informoval o tom poslanec Národnej rady (NR) SR Tibor Gašpar (Smer-SSD), ktorý podal pozmeňujúce návrhy na rokovaní parlamentného výboru. Má sa vypustiť hrozba sankcie pre obec, pokiaľ by... Čítať ďalej
21 | 06 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

„A viete prečo? Pre to, čo sa dialo aj v tejto snemovni. Že sa tu tak vyšpičkovala tá nenávisť jeden voči druhému len preto, že navzájom nesúhlasíme, tak sa pomaly ideme zastreliť,“doplnil minister s tým, že každý, kto v sále sedí, by si mal spytovať svedomie, ako sa k tomu mohol pričiniť.

„Aj kolegovia hore – mnohí novinári, z ktorých veľká časť, Bohužiaľ stále nepochopila, že to je aj ich zodpovednosť. Nie. To, že premiér ležal v nemocnici a že takmer prišiel o život, nie je zodpovednosťou ochranky,“ hovorí s plnou vážnosťou minister vnútra opakujúc, že streľba bola vyvrcholením nenávisti vnášanej do politického názoru.

„Nesúhlasil s názorom, nesúhlasil s politikou tejto vlády. Pretože aj vy, mnohí opoziční poslanci ste tak fabulovali veci, tak si vymýšľali. A mnohé médiá, ktoré vychádzali  s čiernymi titulkami, aj tie, ktoré vychádzali s čiernymi titulkami a tvrdeniami, že prezidentské voľby vyhral „popletený lúzer podvodom“ tak nesú zodpovednosť na tom, že 15. mája niekto vytiahol zbraň na premiéra a strieľal,“ dopĺňa Šutaj Eštok duplikujúc, že nie preto, že mal spočítanú ochranku, ale pre fanatizmus a neakceptovanie diania.

„Verím, že ani vy, ani nikto, kto tu v tejto sále sedí, to neschvaľuje, tak prosím, pekne vás prosím, skúsme začať ešte raz odznova a nesnažte sa hodiť vinu tam, na tých ľudí, ktorí tú vinu nenesú,“uzavrel minister vnútra.

Poslanci ukončili diskusiu k lex atentát, Robert Kaliňák avizuje úpravy
Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili v stredu večer diskusiu o návrhu zákona o niektorých opatreniach na zlepšenie bezpečnostnej situácie v SR. V diskusii k lex atentát dominovali počas stredy vystúpenia opozičných poslancov. V závere diskusie... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik