Záhada epidémie cholery na Ukrajine. Čo je za tým?
21 | 06 | 2024 I Milan Laca

Cholera v Chersone. Američania zrejme chceli otráviť ruských vojakov, no dostali zlú adresu.

V meste Cherson, ktoré formálne patrí Rusku, ale je pod kontrolou kyjevského režimu, vypukla cholera.

Už sú aj mŕtvi

„V nemocniciach je už asi 100 ľudí. Najmenej 12 zomrelo,“ uviedol zdroj RIA Novosti z mesta. Ako prvý, podľa neho, zomrel vojak ukrajinských ozbrojených síl. Potom sa choroba preniesla aj na civilných obyvateľov mesta.

Nemôžu ju liečiť?  

Podľa ruského epidemiológa Gennadija Oniščenka, teraz v civilizovaných krajinách ľudia neumierajú na choleru. "Lekári vedia, ako túto chorobu liečiť. Záver preto znie: úroveň lekárskej starostlivosti v Chersone je veľmi nízka. Je to prirodzené – mesto je pod kontrolou kyjevského režimu", hovorí Oniščenko.

Холера в Херсоне. Американцы хотели отравить русских солдат, но ошиблись адресом

Zdroj: Zuma/TASS

Kde sa vzala?

"Nie je žiadnym tajomstvom, že  na Ukrajine pôsobia  americké biologické laboratóriá.  Informovali o tom mnohokrát. Preto ma osobne neprekvapuje konšpiračná teória, že Američania zo svojho laboratória nasadili do vody geneticky upravenú choleru, aby otrávili ruských vojakov, no zadali zlú adresu a otrávili nesprávnych ľudí", hovorí Oniščenko.

Ťažké ukrajinské straty. Rusi ničia zázemie
Ukrajinské ozbrojené sily hovoria o stratách námornej pechoty, vycvičenej v Británii. The Times: Ukrajinská armáda zaznamenala vysoké straty medzi vojakmi, ktorých vycvičili v Británii. Nedarilo sa... Ukrajinskí vojaci, ktorých vycvičil ... Čítať ďalej
20 | 06 | 2024 | Milan Laca

Nie sú tam lekári

"Túto verziu nechajme bokom ako pravdepodobnú. Ale myslím si, že ak sa cholera objavila v tej časti Chersonskej oblasti, ktorú ovláda Kyjev, tak je aj v ruskej časti Chersonskej oblasti. Ide len o to, že v Rusku sú lekári, ktorí problém vyriešia dostatočne rýchlo. Pri cholere je dôležité, aby človek nezomrel na dehydratáciu. Ale na ukrajinskom území takí lekári nie sú". Na územiach, kontrolovaných Kyjevom, nie sú ani sanitári, ani obyčajní lekári.

Zásah ukrajinskej armády 

Myslím si, že hlavným dôvodom je, že ukrajinské ozbrojené sily vyhodili do vzduchu priehradu vodnej elektrárne Kachovka. To postihlo nielen výrobu elektriny, ale aj zásobovanie vodou v celom regióne, hovorí Oniščenko.

VIEME, kde vraj na Ukrajine udrú F-16!
Noviny prezradili, na ktorého miesto pošlú F-16 pre Ukrajinu. Guardian: F-16, dodané na Ukrajinu vyšlú do boja pri Charkove. Plány Lietadlá F-16, poskytnuté Ukrajine plánujú použiť na boje v Charkovskej oblasti, kde má Rusko drvivú vzdušnú... Čítať ďalej
20 | 06 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.