RTVS DEFINITÍVNE KONČÍ! Blaha radosť netají
21 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Národná rada (NR) SR vo štvrtok schválila nový Zákon o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR). V prípade, že ho podpíše prezident SR Peter Pellegrini, účinnosť by mal nadobudnúť 1. júla 2024. Zákon prináša významné zmeny v oblasti verejnoprávneho vysielania na Slovensku. Prijali k nemu aj viaceré pozmeňujúce návrhy od koaličných poslancov. Za zákon hlasovali všetci zo 78 prítomných poslancov.

"Parlament odhlasoval zákon o STVR. Som hrdý, že som mohol byť pri tom a hlasovať za. Vtipné na tom je, že ani opozícia nehlasovala proti. Odišla. Konečne sa v parlamente dalo dýchať," zavtipkoval si na účet opozície, ktorá sa na hlasovaní nezúčastnila podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD).

Doplnil, že RTVS ako hlasná trúba progresivizmu končí. "Aj s Machajom. A ďalšími džihádistami proti akémukoľvek inému názoru... Konečne, už bol najvyšší čas. Konečne sa vracia verejnoprávnosť a sloboda. Konečne bude vo verejnoprávnej televízii pluralita. Konečne končí okupácia televízie slniečkarskymi aktivistami. Konečne Slovensko bude mať objektívne médium," neskrýva nadšenie pre zmenu a pripája fotografiu, ktorá podľa jeho názoru najlepšie vyjadruje jeho pocity.

Zdroj: Ľuboš Blaha TG | Na snímke europoslanec Ľ. Blaha

PRVÉ REAKCIE na zmenu zákona. Slovenská televízia a rozhlas by mala vzniknúť od 1. júla
Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa zmení na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Riaditeľa má voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry (MK) SR. Vyplýva to zo zákona o STVR, ktorý vo štvrtok schválili poslanci Národnej... Čítať ďalej
21 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.