Farár zo Žakoviec: Fico urobil obrovskú vec (VIDEO)
21 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Farárovi zo Žakoviec mnohí nevedia prísť na meno, lebo verejne vystupuje proti liberalizmu. Jeho povestné „Liberála milujem, nenávidím liberalizmus“ síce svedčí o jeho veľkej láske k blížnemu, ktorú dokazuje aj tým, že zveľaďuje domov pre niekoľko sto ľudí, ktorí by inak nemali žiadnu budúcnosť, no to liberálom nebráni robiť z neho veľkého nepriateľa pokroku. Zvlášť v poslednom období sa na farára Kuffu zniesla veľká kritika za jeho podporu Petrovi Pellegrinimu v prezidentských voľbách, ale aj  vyjadrenia k politickej situácii všeobecne. V zatiaľ poslednom videu, ktoré zverejnil Slovenský dohovor za rodinu hovorí aj o Robertovi Ficovi.

Farár Kuffa v úvode videa prirovnáva slová dvoch politikov – Korčokov sľub pomsty a Ficovo odpustenie atentátnikovi. Pripomenul, že Fico spravil niečo podobné, ako Pán Ježiš na kríži – dal atentátnikovi priestor na pokánie. Za jeho čin však musí prísť aj trest a Kuffa vysvetlil, prečo je dôležitý. Farár hoci Smer nevolil, mu je vďačný za odvahu odpustiť. V závere avizuje, že toto jeho video bude tŕňom v oku liberálov, no verí, že naše chyby Boh využije v náš prospech.

Korčok verzus Fico

Otec Kuffa hneď v úvode videa hovorí o Ivanovi Korčokovi a jeho slovách po zverejnení výsledkov prezidentských volieb. Korčokovo zduplikované „To vám nikdy nezabudnem“ aj kňaz vníma, ako avizovanú pomstu.

„Môžeme hovoriť na premiéra Fica hocičo. Ja som ho nevolil, ja som volil môjho brata a synovca, ale nesmierne si vážim pána premiéra Fica za to, čo on povedal. On povedal: Odpúšťam,“ hovorí kňaz a prirovnáva tieto dva diametrálne odlišné výroky. Pozornosť upriamuje na porovnanie toho, kto propaguje nenávisť a pomstu a kto propaguje lásku a odpustenie.

Matúš Šutaj Eštok: PRIATELIA, MOC ZNAMENÁ SCHOPNOSŤ POMÁHAŤ
Predseda strany Hlas-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok dostal svoje postavenie a moc od ľudí. S mocou však prichádza obrovská zodpovednosť a je na osobnosti, či ju zneužije a bude vymýšľať alebo ju premení v prospech ľudí a ich kvalite života.... Čítať ďalej
21 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Urobil veľkú vec

„To, čo urobil Pán Ježiš, niečo podobné urobil pán premiér Fico,“ upozornil Kuffa s tým, že pripomenul príbeh z Biblie, kedy po Ježišovom boku na kríži zomieral muž, ktorý sa kajal a Pán Ježiš mu, ako Boží syn odpustil.

„Vytvoril priestor na pokánie atentátnikovi. Je to prejav ohromného milosrdenstva. Vytvoril mu priestor a ak ten atentátnik prizná a oľutuje svoju vinu a prijme aj trest, Boh mu dá druhú šancu,“ doplnil Kuffa. Ak Robert Fico myslel svoje slová vážne, získa podľa kňaza mimoriadnu priazeň od Boha, ale aj medzi ľuďmi stúpne na vážnosti.

Trest musí prísť

„Ďakujem pánu premiérovi Ficovi, že našiel takú odvahu a úžasnú pokoru, že to povedal nahlas a teraz atentátnik má na výber konať, ako lotor vľavo, alebo ako lotor vpravo,“ vysvetľuje farár, upozorňujúc aj na potrebu trestu. Ten má pôsobiť ako výstraha pred ďalšími prípadnými podobnými skutkami.

Očakáva žalospevy

„Som rád, že máme takého premiéra. Opakujem, nevolil som ho, ale teším sa, že máme takého premiéra. Viem, že tým rozzúrim liberálov, najmä liberálov kresťanov,“ očakáva farár s tým, že nakoniec Boh aj chyby nášho národa využije práve v prospech toho národa.

Redaktor Žďárský toľko šponoval, až sám letí (VIDEO)
Redaktora a lekára Šimona Žďárskeho poznáme jednak z redakcie Startitupu, ale aj z jeho YouTube kanála Rozhovory so Šimonom. Tam si pozýva rôznych hostí z rôznych oblastí verejného života – jeho hosťom boli aj Fedor Flašík, Arpád Soltész, Andor... Čítať ďalej
21 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.