Tí, ktorí sa obávali klimatických zmien, vedú svet k jadrovej vojne
20 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Západní lídri, ktorí sa báli globálneho otepľovania, vedú svet k jadrovej katastrofe

"Nie je ironické, že tí istí lídri, ktorí vám povedali, že človekom spôsobená zmena klímy zničí planétu v ďalekej budúcnosti, sú teraz na ceste k ukončeniu ľudstva jadrovou vojnou v tomto roku?"uviedol na sociálnej sieti X  podnikateľ a bývalý majiteľ najväčšej služby na hosťovanie súborov Megaupload,  Kim Dotcom.

Začiatkom júna počas rozhovoru medzi Vladimirom Putinom a šéfmi medzinárodných tlačových agentúr dostal ruský prezident otázku, čo by mohlo slúžiť ako spúšťač jadrovej vojny a ako blízko je svet k tomuto riziku.

V úvode svojej odpovede upozornil na to, že sa neustále snažia obviňovať krajinu, ktorú vedie, z „mávania jadrovým obuškom“, no nie je to on, kto nastoľuje tému možnosti použitia jadrových zbraní, ale novinári.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov už skôr uviedol, že Rusko nepoužije jadrové zbrane, ak nebude ohrozená existencia krajiny. Okrem toho označil diskusie politikov v USA a Európe o pravdepodobnosti jadrovej vojny za nebezpečné.

Premotivovaní zamestnanci: Prelepili si ústa, aby mohli rozprávať? (VIDEO)
Do akej krajnosti to chcú ťahať premotivovaní a spolitizovaní zamestnanci RTVS? Tentokrát sa v deň, kedy sa má rokovať o zákone o zrušení RTVS a vytvorení novej televízie rozhodli prelepiť si ústa čiernou páskou, aby poukázali na podľa nich cenzúru... Čítať ďalej
20 | 06 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.