Aj vy máte zlý pocit z toho, že nevolíte Progresívne Slovensko?
20 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Zdá sa, že politici po 15-tom máji skutočne citlivejšie vnímajú rozdiel medzi politickou satirou a osobnými útokmi, až nevraživosťou voči niektorým politikom. Taký výstup predviedli redaktori Denníka N, ktorí v akože satirickom podkaste Toto vystrihneme predviedli „zábavu“ na úrovni 5-ročných detí, ktoré keď počujú sprosté slovo, neskutočne sa bavia jeho opakovaním. Všimol si to aj Győrgy Gyimesi, podpredseda Maďarskej aliancie. Ten sa hneď v úvode statusu pýta – D*bili?

Gyimesi voličov upozorňuje, že Denník N má nevoličov PS a opzície za nevzdelaných postsedliakov. Dokázal to aj v dvoch nedávnych podkastoch. Jeden, akože satirický, kde by sa dalo hovoriť o satire, keby do d*bilov konkrétnym predstaviteľom Smeru nenadával člen predvolebného tímu Ivana Korčoka, Adam Znášik. Denník podkast stiahol, no Znášik svoje urážky šíri ďalej. Gymesiho zaujala aj diskusia „Kto sme my a kto sú oni, kde sa blysol aj tata Šimečka, či Ján Markoš (lektor kritického myslenia). Nás, mimo Gyimesiho, zaujal Branislav Bezák aj so  svojim názorom pre kresťanov.

Zlý pocit

Aj vy máte zlý pocit z toho, že nevolíte Progresívne Slovensko? Cítite sa byť nevzdelanými, postsedliakmi, ktorí volia zle, ak nevolia PS? Ak nie, mali by ste sa! Teda aspoň podľa DenníkaN a jeho komentátorov,“ píše Gyimesi.

Grétka Thunberg v Bratislave! Tešia sa mimovládky, ale že aj Milan Uhrík...?
Mimovládky, pôsobiace na Slovensku z toho upadajú do vytrženia! Švédska aktivistka Greta Thunberg navštívila utorkový bratislavský protest, ktorého sa zúčastnilo zhruba tisíc ľudí. Jeho motívom bolo zachovanie demokracie na Slovensku. Na pochod Za... Čítať ďalej
20 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

V tomto prípade platí – nie čo hovorí, ale kto hovorí

„Isto si spomeniete na ich mimoriadne falošnú hru na zmierenie. Ako si Denník – Nenávisť predstavuje zmierenie dokázali najprv v podcaste, kde opozičných politikov nazvali d*bilmi. Len mimochodom o koaličných politikoch, ako o d*biloch, hovoril Adam Znášik. Šéf kampane Ivana Korčoka (to preto mal Korčok takú agresívnu kampaň), predtým Róberta Mistríka, predtým spolupracoval s agentúrou Komplot, ktorá stála za viacerými kampaňami liberálnych politických strán - naposledy ODS. A prečo to hovorím? Pretože jasne vidno, že ide o ideologicky vyhranených ľudí, podporujúcich progresívcov,“ pripomína Gyimesi.

Fakt slušní ľudia...

„Čo na to médium, ktoré to uverejnilo? Zbabelo podcast zmazali, Znášik svoje tvrdenia o DEBILOCH v tweete na sieti X zdupľoval. Toľko o “slušnejšej časti spoločnosti” ako samých seba progresívci a samotný denník nazývajú,“dopĺňa Gyimesi.

Aj on počúval podkast Kto sme my a kto sú oni

„Nie je to však koniec príbehu slušných a osvietených. Zmierovatelia pokračovali v ďalšej debate, tentokrát v zostave Šimečka st., Markoš, Marec - progresívna zostava bez názorového oponenta -, kde diskutovali o rozdelenej spoločnosti a teraz sa podržte o My a Oni. V tejto diskusii zaznela čarovná veta, že tí, ktorí nevolia PS volia zle! (Markoš) Čo z toho vyplýva? Voliči SMERU sú podľa Šimečku svine v ľudských bytostiach a lúza a tí ostatní jednoducho preto, lebo nie sú podľa nich dostatočne vzdelaní, nechodia do bratislavskej kaviarne mudrovať (a inak nič nerobiť), čiže sú blbí, nevolia PS. A toto nám ide hovoriť o slušnosti v politike a ukazovať prstom na ostatných…,“ uzatvára Gyimesi.

Partiu doplnil aj Branislav Bezák

Presne ten Bezák, ktorý sa ani nie pred týždňom práve v N-ku nesmierne bavil na tom, ako jeho spolurečník označuje Erika Kaliňáka a spol. za de*ilov. Braňo Bezák vás prekvapí – doteraz vždy liberáli vyčítali kresťanom, vraj do všetkého hovoria a nectia si osobné slobody, teraz upozornil, že keď niekto koná nesprávne, tak je jeho kresťanskou povinnosťou upozorniť ho na to.

Šimečka starší opäť prerazil dno: VOLIČOV SMERU VRAJ HLÚPOSŤ NEOPÚŠŤA! (VIDEO)
Novinár M. M. Šimečka znova útočí! Za jedným stolom sa pod taktovkou Braňa Bezáka usadili tata Šimečka, prekladateľ a publicista Samo Marec zo SME a lektor kritického myslenia Ján Markoš. Šimečka starší tentokrát nenadával politikom Smeru, ale zase... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.