SNS predloží návrh, ktorý má regulovať sexuálnu výchovu na školách
19 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Slovenská národná strana podá v lete na septembrovú schôdzu Národnej rady SR zákon o regulácii sexuálnej výchovy na školách, pretože pán Vašečka predložil nekomplexný zákon. Informuje o tom líder SNS Andrej Danko na sociálnej sieti.

"SNS súčasne navrhne, aby najmä základné a stredné školy prísne dodržiavali učebné osnovy, aby rodičia vedeli o tom, kto, kedy a ako vzdeláva ich deti v oblasti sexuálneho správania," píšu národniari.

Novelou zákona bude možné distribuovať učebný materiál a tlačovinu schválených len príslušným pedagogickým ústavom, resp. príslušnými inštitúciami.

SNS chce svojím zákonom zabrániť, aby na základné a stredné školy nemohli vchádzať kedykoľvek tretie osoby napr. aktivisti z tretieho sektoru a šíriť výučbu, bez príslušného súhlasu rady školy a rodičov.

SNS má na zreteli, že v školách sa majú pohybovať len ľudia, ktorými sú pedagógovia a odborníci v danom odbore.

Predseda SNS Andrej Danko. Foto: TASR/Martin Baumann

Vašečka nepochodil

Podobný návrh predkladal poslanec Richard Vašečka (Slovensko, Za ľudí, KÚ) cez novelu školského zákona, parlament ho v utorok (18. 6.) odmietol.

Poslanec navrhoval podmieniť výchovu a vzdelávanie v tejto oblasti informovaným súhlasom rodičov. Argumentoval právami rodičov, napríklad právom vychovávať deti v zhode s vlastným náboženským a filozofickým presvedčením. Vašečkov návrh nebol podľa SNS komplexný.

Ľuboš Blaha si podal "primitívov" z Denníka N a dodal: KONČÍ SA ÉRA HAVRANOV A OSTRIHOŇOVÝCH! (VIDEO)
ČÍM STE HLÚPEJŠÍ, SLNIEČKARI, TÝM STE VIAC AROGANTNÍ! Ľuboš Blaha si podal "primitívov" z Denníka N na čele s nejakým Znášikom, ktorý robil kampaň Kiskovi aj Korčokovi a dnes povýšenecky nadáva Smerákom do "debilov". Strašné na tom je, že chlapec... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik