Ódor ako z krčmy: PO SMERE ANI PES NEŠTEKNE! a PELLEGRINI JE KŠEFTÁR!
19 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Aroganciu z pohľadu na bilbordoch preniesol do rétoriky na sociálnych sieťach! Na to, že ešte pred rokom sa nás Ľudovít Ódor (PS) ako prezidentkin úradnícky premiér snažil presvedčiť, aký je nestranícky, veľmi rýchlo si osvojil arogantnú rétoriku Progresívneho Slovenska, za ktoré bude „kopať“ v Európskom parlamente. V utorok si prevzal dekrét o zvolení do EP a ešte v ten deň nazval na sociálnej sieti prezidenta SR Petra Pellegriniho kšeftárom.

Prezident SR Peter Pellegrini využil pracovnú cestu do Bruselu aj na rokovanie so šéfmi frakcie, do ktorej by mohli patriť aj poslanci za Hlas a Smer. Ľudovít Ódor mu na Facebooku vyčíta, že ešte len začal mandát a už je prezidentom len voličov Smeru a Hlasu. O europoslancoch týchto dvoch strán hovorí, že ak nebudú v žiadnej frakcii, "ani pes po nich neštekne" a na záver svojho statusu pripomenul, že SNS je vlastne extrémistická strana.

Rokovania o zaradení do frakcií

S nemeckým kancelárom Olafom Scholzom a španielskym premiérom Pedrom Sánchezom, ktorí sú z tábora socialistov, hovoril napríklad o tom, že Slovensko môže podporiť Costu. Portugalčan by však podľa Pellegriniho mal ako člen Strany európskych socialistov (PES) prehodnotiť svoj postoj k stranám Smer-SD a Hlas-SD, ktorým vlani v októbri v tejto politickej rodine zmrazili členstvo. Podľa Pellegriniho by sa mal usilovať, aby bol obom stranám prinavrátený ich predošlý status. Tým by socialisti mali na samitoch štyroch lídrov - popri Nemecku, Španielsku a Dánsku by to bol slovenský premiér Fico. Do frakcie S&D v europarlamente by tiež pribudlo šesť slovenských sociálno-demokratických poslancov.

Slovensko otvorene nepodporí zotrvanie von der Leyenovej vo funkcii šéfky EK
Slovensko počas pondelňajších (17. 6.) rokovaní na mimoriadnom zasadnutí Európskej rady, ktorého cieľom bolo dohodnúť sa na najdôležitejších funkciách v inštitúciách EÚ, prednieslo svoje pozície a postrehy k nominantovi na predsedu Európskej rady... Čítať ďalej
18 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Ako to vidí Ódor

„Prezident Peter Pellegrini podmienil hlasovanie Slovenska za šéfa Európskej Rady návratom Smeru a Hlasu do Strany európskych socialistov (PES). Ešte pred troma dňami pritom sľuboval, že bude prezidentom všetkých občanov. Jeho prvé kroky vo funkcii ale ukazujú, že bude predovšetkým prezidentom členov Smeru a Hlasu,“ vyčíta Ódor  hlave štátu, ktorý bude aj on zastupovať na rokovaniach v Bruseli, či Štrasburgu.

Arogancia, aká sa len tak nevidí

„Rozumiem tomu, že europoslanci a europoslankyne za Smer a Hlas sa necítia dobre, keď by mali byť v Európskom parlamente päť rokov bez akéhokoľvek vplyvu a ani pes by po nich neštekol. To ale nedáva právo Pellegrinimu kšeftovať s našou národnou pozíciou. To nie je zastupovanie slovenských záujmov, to je zastupovanie záujmov Roberta Fica,“píše ďalej bývalý vysoký predstaviteľ Národnej banky Slovenska, od ktorého by človek očakával skôr diplomatický, ako krčmový slovník.

Facebook Ľudovít Ódor - Progresívne Slovensko

Ešte krátka „rada“ Smeru a Hlasu

„PES pozastavil členstvo Smeru a Hlasu preto, že išli do vlády s extrémistickou a proruskou SNS. Ak sa chcú stať znovu relevantnými stranami na európskej úrovni, mali by sa vrátiť k hodnotám sociálnej demokracie a prestať s extrémistickými vyjadreniami vo svojich radoch,“ uzatvára slovenský europoslanec Ódor.

Šimečka starší opäť prerazil dno: VOLIČOV SMERU VRAJ HLÚPOSŤ NEOPÚŠŤA! (VIDEO)
Novinár M. M. Šimečka znova útočí! Za jedným stolom sa pod taktovkou Braňa Bezáka usadili tata Šimečka, prekladateľ a publicista Samo Marec zo SME a lektor kritického myslenia Ján Markoš. Šimečka starší tentokrát nenadával politikom Smeru, ale zase... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik