Česi o slovenskom premiérovi: TERMINÁTOR FICO!
19 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Rýchle zotavovanie slovenského premiéra Roberta Fica po atentáte súviselo s tým, že premiér sám chcel a bojoval, uviedol jeden z ošetrujúcich lekárov.

"Keby to dopadlo inak, než to dopadlo, neviem si ani veľmi predstaviť, čo by sa potom na Slovensku dialo," uviedol Jozef Valky, prednosta kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny banskobystrickej nemocnice. Na Slovensku podobná situácia ešte nikdy nenastala, pripomína český portál ceskenoviny.cz.

Po postrelení útočníkom v Handlovej bol Fico dva týždne jeho pacientom. Z medicínskej stránky "sme to zvládli celkom slušne", ale lekára ťažila zodpovednosť. „Keby som povedal, že sme neboli pod tlakom, tak by som klamal. Môj život na dva týždne prestal fungovať,“ poznamenal Valky, pôsobiaci v nemocnici 34 rokov.

Väčšina vykrváca pri prevoze

Podobne vážne zranených pacientov nemocnica podľa neho veľmi nemá, pretože väčšinou vykrvácajú pri prevoze. Výhodou kliniky bolo aj to, že má traumacentrum aj takzvanú transplantačnú jednotku, ktorá je určená pacientom po transplantácii a ktorá bola vyhradená premiérovi a jeho ochrancovi.

Ľuboš Blaha si podal "primitívov" z Denníka N a dodal: KONČÍ SA ÉRA HAVRANOV A OSTRIHOŇOVÝCH! (VIDEO)
ČÍM STE HLÚPEJŠÍ, SLNIEČKARI, TÝM STE VIAC AROGANTNÍ! Ľuboš Blaha si podal "primitívov" z Denníka N na čele s nejakým Znášikom, ktorý robil kampaň Kiskovi aj Korčokovi a dnes povýšenecky nadáva Smerákom do "debilov". Strašné na tom je, že chlapec... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Schusterova ochranka priamo na sále

Valky zaspomínal, že keď svojho času uspával prezidenta Rudolfa Schustera pred operáciou očí, ochranka bola priamo na sále, "sedeli vedľa mňa", zatiaľ čo Ficovi strážcovia sledovali oknom, čo sa deje, ale na sálu nevstúpili a snažili sa, aby neprekážali, a tak s nimi neboli žiadne problémy.

Správa o atentáte prednostu zastihla na medzinárodnom kongrese v Žiline, ale v nemocnici boli v práci obe primárky, s ktorými dohodol, čo sa bude diať. Uviedol, že pracovisko roky budoval preto, aby na ňom nemusel byť do smrti, ale aby fungovalo ešte lepšie, keď tam nie je. A na svoje kolegyne a kolegov je hrdý, ako všetko zvládli.

Jozef Valky, prednosta kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny banskobystrickej nemocnice, foto: TASR

Od informovania verejnosti sa lekári odstrihli

O premiérovom stave verejnosť informovali vládni politici. Podľa prednostu sa lekári starali len o pacienta a od všetkého ostatného sa úmyselne odstrihli. A lekári, ktorí sa svojho času starali počas hospitalizácie o českého prezidenta Miloša Zemana, "mi povedali, že jediné, čo nám závidia, je táto komunikácia, pretože pre nich to bolo vtedy neskutočne zaťažujúce".

Banskobystrická nemocnica mala podľa Valkyho aj to šťastie, že "tu ľudia zostali, nie je tu taký veľký odliv ľudí do zahraničia ako napríklad z bratislavských kliník". Uistil, že „premiér nedostal žiadnu zvláštnu liečbu“ a že je v nemocnici mnoho iných pacientov, napríklad po transplantáciách, ktorí predstavujú aj komplikovanejšie prípady. "Liečba pána premiéra má pre nás len takú skúsenosť, že sme pána premiéra liečili a našťastie sa to podarilo."

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik