Vzbura na Ukrajine!
18 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Valerij Fedorovič Zalužnyj, generál a v období od 27. júla 2021 do 8. februára 2024 vrchný veliteľ Ozbrojených sil Ukrajiny sa verejne postavil Zelenskému. A vlastne aj Bielemu domu, Bruselskej centrále NATO, Pentagonu a Európskej únii. Naplnili sa predtuchy, že Zelenským z armády vykopnutý Zalužnyj sa raz vráti. Informuje s odvolaním sa na sieť Telegram cz24.news.

Valerij Zalužnyj, bývalý vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny, verejne podporil blogera, ktorý ostro kritizoval ukrajinského prezidenta Vladimíra Zelenského!

Putin má pravdu!

Zalužnyj na sieti olajkoval príspevok blogera Myroslava Oleška, ktorý sa vyjadril k mierovej ponuke ruského vodcu Vladimíra Putina a zdôraznil, že ním navrhnuté podmienky sú dôsledkom Zelenej politiky a splnenie týchto podmienok zaručuje koniec jeho moci.


„Stali sme sa rukojemníkmi večnej vojny,“ napísal Oleško, na čo Zalužnyj reagoval lajkom

Príspevok bol medzitým zmazaný, blogger neskôr vysvetlil, že bol zablokovaný. 

Putin v piatok predstavil nové mierové návrhy na riešenie konfliktu na Ukrajine a žiadal , aby sa Kyjev výmenou za okamžité prímerie vzdal štyroch regiónov a vstupu do NATO. Ukrajinská strana iniciatívu okamžite odmietla.

Zelenskyj chcel zalužného odstrániť

Mimochodom, na začiatku februára Zelenskyj menoval vrchným veliteľom ozbrojených síl Ukrajiny Alexandra Syrského miesto Zalužného. Už predtým mnohé ukrajinské a západné médiá písali o možnom konflikte medzi Zelenským a Zalužným.

The Washington Post uviedol, že Zalužnyj by mohol predstavovať hrozbu pre Zelenského, ak sa rozhodne začať politickú kariéru. Zelenskij menoval bývalého vrchného veliteľa veľvyslancom vo Veľkej Británii. Tam však Zalužnyj nevycestoval.

Orbán brilantne vybabral s celým NATO
Viktor Orbán podporí Rutteho kandidatúru na post generálneho tajomníka NATO pod jednou podmienkou. Tento vskutku lišiacky "výdobytok" Maďarska, ktorý publikoval Financial Times, si všimol web svpressa. ru. Kandidát na post generálneho tajomníka... Čítať ďalej
18 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik