V čo veľmi dúfa Štefan Harabin
18 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

"Holandský premiér Mark Rutte ponúkol svojmu maďarskému náprotivku Orbánovi dohodu, aby podporil jeho vymenovanie za budúceho generálneho tajomníka NATO." Všimol si sudca Štefan Harabin. V súvislosti s tým vyjadril cez sociálnu sieť svoje úprimné želanie.

Pre informáciu, pod textom Štefana Harabina si nájdete link na informáciu o rokovaní Viktora Orbána s Markom Ruttem a jeho výsledku.

Právo na stiahnutie sa z operácií NATO mimo hraníc aliancie

Štefan Harabin píše: "Rutte sľúbil Orbánovi, že Maďarsko bude mať právo stiahnuť sa z operácií NATO na podporu Ukrajiny a z operácií mimo hraníc aliancie.

Rutteho kandidatúru v súčasnosti podporuje 29 krajín z 32 členov NATO."

Harabinova nádej

"Milí priatelia, dúfam, že aj Pellegrini a Fico budú postupovať tak ako Orbán." končí svoj krátky status Štefan Harabin.

Dodatok agentúry TA SR

Slovensko podporí kandidatúru končiaceho holandského premiéra Marka Rutteho na post generálneho tajomníka NATO. Uviedol to prezident SR Peter Pellegrini po skončení mimoriadneho zasadnutia Európskej rady. Slovensko chce za túto podporu pomoc od Holandska pri zabezpečení svojej protivzdušnej obrany, informuje bruselský spravodajca TASR. "Po konzultáciách s oboma kandidátmi aj po konzultáciách s premiérom Robertom Ficom a slovenskou vládou si Slovenská republika vie predstaviť podporu holandského premiéra Marka Rutteho za šéfa Aliancie," vyhlásil prezident Peter Pellegrini.

Orbán brilantne vybabral s celým NATO
Viktor Orbán podporí Rutteho kandidatúru na post generálneho tajomníka NATO pod jednou podmienkou. Tento vskutku lišiacky "výdobytok" Maďarska, ktorý publikoval Financial Times, si všimol web svpressa. ru. Kandidát na post generálneho tajomníka... Čítať ďalej
18 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.