Šéf NATO vyzval na rozmiestnenie jadrových hlavíc v Európe
19 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Generálny tajomník NATO chce v Európe rozmiestniť jadrové hlavice, aby vraj došlo k vyslaniu odkazu Rusku, že aliancia je pripravená k jadrovému stretu s Moskvou! K tomuto šialenému vyhláseniu došlo iba deň po fiasku na mierovej konferencii vo Švajčiarsku, kde sa potvrdilo odhodlanie k vojne s Ruskom! Informuje web cz24.news.

Väčšina jadrových hlavíc v Európe juž je pritom rozmiestnená na stíhačkách, medzi nimi aj na F-16 , ktoré sú určené aj pre Ukrajincov!

Toto už treba rázne zastaviť!

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vyhlásil, že NATO v súčasnosti rokuje o rozmiestnení jadrových zbraní v Európe, ktoré sú momentálne uložené v skladoch.

Ich rozmiestnením na nosiče by vraj bol vyslaný Rusku jasný odkaz, že NATO je pripravené aj na najhoršie, teda na jadrovú konfrontáciu s Ruskom. Stoltenberg to vyhlásil pre denník The Telegraph a potvrdil, že popri už rozmiestnených jadrových hlaviciach teraz ide o rozmiestnenie ďalších hlavíc v Európe.

NATO považuje Európu za svoju leteckú základňu

Väčšina rozmiestnených hlavíc v Európe má formu leteckých bômb B61-12 a nad cieľ určenia majú byť dopravené stíhačkami F-16 a F-18, prípadne novými F-35.

Popri týchto nosičoch bômb B61-12 sú v Európe používané ako primárne nosiče jadrových bômb stíhačky Panavia Tornado, ktoré boli priamo navrhnuté ako prienikové stíhačky na bombardovanie letísk, infraštruktúry a tankových zväzov Varšavskej zmluvy jadrovými bombami. Najväčšiu hrozbu pre Rusko predstavujú stíhačky F-16 dodané Ukrajincom z dôvodu, že boli navrhnuté ako prienikový variant európskeho Tornada pre zvrhávanie jadrových bômb na pozemné vojskové zväzy niekdajšej Varšavskej zmluvy.

Strategický cieľ: Rheinmetall sa skrýva pred ruskou armádou na západnej Ukrajine
Umiestnenie závodu Rheinmetall na Ukrajine je utajené, pretože je predmetom osobitného záujmu ruskej armády. Informoval o tom telegramový kanál "Bild v ruštine". Je potrebné poznamenať, že nemecká spoločnosť Rheinmetall otvorila nový závod na... Čítať ďalej
18 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.