A je to tu! Na Slovensko dorazili neznesiteľné horúčavy
18 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

Od utorka Slovensko čaká niekoľkých veľmi horúcich dní. Je to prvý deň, kedy teploty na niektorých miestach vystúpia nad hranicu +30 °C. Ide o hodnotu, ktorá definovaná pre tropický deň.

Prichádzajú horúčavy

„Prvý deň horúčav prinesie na Slovensko slnečné počasie s teplotami od +25 do +30 °C. Nad hranicu +30 °C sa dostanú teploty na západnom Slovensku a vo Východoslovenskej nížine, kde môže byť až do +32 °C,“ píše iMeteo.sk.

Podľa predpovedí to vyzerá tak, že práve utorok bude najpríjemnejší zo série tropických dní. V stredu pôjdu teploty ešte vyššie a tridsiatky sa už očakávajú aj v okolí Žiliny či Prešova. „Maximálne teploty vystúpia na +28 až +32 °C, no vo Východoslovenskej nížine a na západnom Slovensku sa teploty dostanú až k +34 °C. Od ďalšej magickej hranice +35 °C budeme vzdialení len tesne,“ dodáva server.

Bude to neznesiteľné

Ani vo štvrtok a v piatok sa nevyhneme horúčavám s teplotami od +30 do +35 °C. Hoci teploty už príliš hore nepôjdu, horúčavy budú v porovnaní so začiatkom týždňa neznesiteľnejšie.

„Dôvodom je vyššia vlhkosť, ktorá sa od polovice týždňa čaká. Nad našu oblasť postúpi studený front, ktorý sa tu bude rozpadať a zabezpečí o čosi vlhší vzduch. Vplyvom toho bude stúpať pocitová teplota. Vlhkosť v kombinácii s horúčavami prinesú dusné, až veľmi dusné dni,“ varuje portál.

Keďže sa nachádzame okolo slnovratu, dni sú najdlhšie. To znamená, že sa vzduch príliš nedokáže ochladiť ani počas noci. „Pred nami sú tak nielen horúce, ale aj veľmi nepríjemné dni, ktoré zhorší dusno a najdlhší slnečný svit. Vykúpenie príde až počas víkendu v podobe studeného frontu, ktorý prinesie búrky,“ dodáva iMeteo.sk.

MEDVEĎ ZAÚTOČIL NA ČLOVEKA! OBEC VARUJE!
Obec Trnavá Hora vyzýva na sociálnej sieti k opatrnosti a na sociálnej sieti zverejňuje upozornenie polície. "Medveď zaútočil na obyvateľa našej obce," píše sa na oficiálnej FB stránke obce Trnavá Hora. "Polícia SR upozorňuje, že dnes, 17. júna... Čítať ďalej
18 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik