Slováci senzačne zdolali Belgicko
17 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Slovenskí futbalisti vyhrávali v ich úvodnom zápase majstrovstiev Európy nad Belgickom už od 7. minúty zásluhou útočníka Ivana Schranza 1:0.

V siedmej minúte sa po chybe súpera v rozohrávke do šance dostal Juraj Kucka, jeho zakončenie dokázal vyraziť belgický brankár Casteels. Na dorážku Ivana Schranza už však nestačil a Slovensko otvorilo stav stretnutia na 0:1.

Belgickým hráčom sa v druhom polčase podarilo zvýšiť aktivitu. Vypracovali si viaceré šance. Po chybe v obrane v 56. minúte sa Romelu Lukaku v našom pokutovom území dostal k lopte a dorazil loptu za Dúbravku. Radosť súpera však prekazil verdikt systému VAR o ofsajde.

V 87. minúte sa Belgičania znova tešili z vyrovnania, keď Lukaku dostal loptu do slovenskej brány. Do hry však opäť vstúpil systém VAR. Pre dotyk lopty s rukou belgického hráča Opendu gól opäť neplatil. Po uplynutí 90 minút hlavný rozhodca nastavil ďalších sedem, počas ktorých Dúbravka svojimi zákrokmi viackrát udržal čisté konto. A  Slováci tak vstúpili do turnaja víťazne a so šťastím.

Prvý zápas s favorizovaným súperom na ME: Tréner verí vo výhru
Slovenský futbalový tím stojí na Majstrovstvách Európy aktuálne pred zápasom s veľmi kvalitným súperom. Slovenskí reprezentanti sú plní elánu a bez zranení. Už v pondelok od 18-tej si vo Frankfurte zahrajú proti favoritovi E-skupiny, Belgicku. O... Čítať ďalej
17 | 06 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.