Nicholsonová - rýchlokurz vražednej nenávisti (a závisti)
16 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

V spoločnosti sa skloňuje slovo zmierenie. Hľadá sa cesta von z úplne totálnej nenávisti. Dokonca už aj šáfredaktor istého mainstreamového titulu sa ospravedlnil predstaviteľom strany SMER. Niekomu to zrejme páli o čosi dlhšie, niekomu zapaľovanie zlyhalo. Jeden z najnovších výlevov nenávisti prezentovala na sociálnej sieti bývalá europoslankyňa a dnes už nikto - Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Jej politicko - stranícka "kariéra" bola vskutku "papalášska!" A keďže je "znalá", napísala tentoraz premiérovi. Keďže list uverejnila, dovoľujeme si jej hlboké myšlienky, v ňom obsiahnuté, ponúknuť na posúdenie aj našim čitateľom.

"Vážený premiér, milý doživotne chránený rentier,

vy ste papaláš, Robert. Boris Kollár, ktorý si počas hlbokého lockdownu vyšiel do lekárne so slečnou pohodlne sediacou v jeho lone, je popri vás amatér. Aj najchránenejší československý komunista Gustáv Husák sa v porovnaní s vami môže post mortem niekam strčiť.

Doživotná renta? Doživotná ochranka? Džízes.

Vy ste komunista, Robert. Papalášizmus bol príznačný pre komunistických pohlavárov. Bezbrehá arogancia im dávala pocit, že si môžu dovoliť úplne všetko. Rytieri mocného režimu. Mali privilegovaný prístup k tovarom a službám. Nakupovali v tuzexoch západňárske rifle a svojim deckám kinder surprise, kým plebs sa trhal o lacné tesiláky a poľské fejkové shity s arašidmi, ktoré kakaové bôby nevideli ani z tatrovky.

Komunistickí funkcionári bývali v luxusných vilách a v rezidenciách v atraktívnych lokalitách. Na drzovku dovolenkovali v chatách v prírodných rezerváciách alebo v historických objektoch. Močili (sa) v rôznych kúpeľoch, kde sa normálny človek jakživ neomočil.

Komunistickí pohlavári a ich rodiny mali k dispozícii najlepšie nemocnice, kým plebs umieral na chodbách preplnených pohotovostí. Funkcionári často zneužívali služobné autá, lietadlá, osobné letušky a osobných šoférov pre svoje vlastné účely a chúťky. Ako vy.

Ale žiadnemu z bývalých československých komunistických šéfov, ani tomu najväčšiemu súdruhovi, nikdy oficiálne nepriznali doživotnú rentu alebo ochranku.

Komunistom bola vlastná aj nedotknuteľnosť a beztrestnosť. Celkom ako vy

Aj keď je pravda, že nedotknuteľnosť porušil ten Levičan so štyrmi guľkami. Pre vašu beztrestnosť only sky is the limit.

(Poznámka redakcie HD - do pozornosti OČTK - nejde o schvaľovanie trestného činu? Teda, nemusí ísť, ale, čo keby?)

Želanie na záver

Papalášizmus komunistov napokon prispel k nespokojnosti medzi ľuďmi, lebo všetci videli, že rovnosť, ktorú hlásali, je blbosť. Z útrob môjho demokratického srdca vám želám, nech sú vám vaša doživotná renta a doživotná ochranka začiatkom konca vášho komunistického režimu, milý Robert.

LĎN"

________________________________________

S výnimkou označenej poznámky HD v zátvorke sme publikovali pôvodný text listu Lucie Ďuriš Nicholsonovej premiérovi - bez redakčného zásahu.

Gyimesi: Nakoniec to z nich vyšlo!
Podpredseda Maďarskej aliancie Győrgy Gyimesi o europoslankyni Lucii Ďuriš Nicholsonovej nemá privysokú mienku. Vyslúžila si ju u neho svojimi málo inteligentnými, zato jedom výdatne prešpikovanými statusmi na sociálnej sieti, ktoré adresovala nie... Čítať ďalej
21 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik