HRÔZA v Nemecku: Útočník DOBODAL ľudí sledujúcich futbal! Policajti ho ZASTRELILI
16 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

Polícia zastrelila útočníka, ktorý pobodal niekoľko ľudí. Vážne zranenia utrpeli traja fanúšikovia futbalu.

Muž v malom meste na severe Nemecka nožom zaútočil na ľudí sledujúcich futbalový zápas a vážne zranil tri osoby.

Polícia útočníka zastrelila.

Najprv dobodal jedného, potom ďalších

Incident sa odohral v piatok večer v obci Wolmirstedt ležiacej približne 14 kilometrov severne od mesta Magdeburg v nemeckej spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko.

Prokuratúra v Magdeburgu uviedla, že útočník najskôr na ulici pobodal iného muža. Na ľudí sledujúcich prenos zápasu Majstrovstiev Európy vo futbale medzi Nemeckom a Škótskom zaútočil, keď prechádzal okolo.

Zomrel v nemocnici

Privolaní policajti použili proti mužovi služobné zbrane, útočník neskôr v nemocnici zraneniam podľahol. Polícia bližšie informácie o útočníkovi ani motív jeho konania bezprostredne nezverejnila.

Ministerka vnútra Saska-Anhaltska je šokovaná

"Páchateľ najprv z miesta činu ušiel a krátko nato ho našla polícia, ktorá bola medzičasom upozornená. Páchateľ potom údajne zaútočil na policajtov, čo spôsobilo, že dvaja policajti použili svoje strelné zbrane. 27-ročný muž krátko nato zomrel v nemocnici," povedal Stendal s tým, že vyšetrovanie stále prebieha a začalo sa vyšetrovanie aj proti policajtom zapojeným do útoku.

Ministerka vnútra Saska-Anhaltska Tamara Zieschangová (CDU) vo vyhlásení uviedla, že je "hlboko šokovaná týmto nepredvídateľným a strašným útokom". "Moje myšlienky sú s obeťami a všetkými zúčastnenými, ktorí utrpeli nielen fyzickú, ale aj psychickú ujmu," dodala. Zraneným – ktorí boli podľa denníka Bild priateľmi a zhromaždili sa, aby sledovali futbal v rodinnom dome v 12-tisícovom meste severne od Magdeburgu predtým, ako ich dobodal afganský muž – zaželala rýchle uzdravenie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik