A zrazu musí byť prezident povinne prezidentom "všetkých"
16 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Do piatku stačilo, aby prezidentka bola iba "našou prezidentkou". Nikoho nezaujímalo, že ostentatívne a na príkaz liberálno-progresívnych straníckych centrál ignorovala opakovane vôľu viac ako polovice voličov. Od nedele však už musí byť prezident Pellegrini prezidentom "všetkých".

Kde a kedy sa zrodila táto opozičná politická pirueta? Čo na toto farizejstvo napíšu médiá hlavného prúdu? Zo dňa na deň je zrazu postavenie prezidenta v spoločnosti úplne iné, ako bolo ešte predvčerom pri poslednom vrátenom zákone opozičnou prezidentkou koaličnému parlamentu?

Zrazu by malo byť všetko úplne, ale úplne, inak

Vyplýva to zo statusu právnika Juraja Šeligu na sociálnej sieti, ktorý tiež posiela odkaz novému prezidentovi Slovenskej republiky. Mimochodom, treba uznať, slušný, korektný, až na to jedno "zrazu".

Pre Čaputovú sme mohli byť "všetci" iba niektorí?

"Pán prezident Pellegrini, úprimne Vám prajem veľa múdrosti a odvahy do výkonu funkcie prezidenta Slovenskej republiky." Píše Juraj Šeliga.

"Kiežby sa Vám podarilo naplniť Vaše slová, že chcete byť prezidentom všetkých." Aj to znie dobre a úprimne, len prečo sa to nepovedalo aj jeho predchodkyni?

A s rozhodnutiami v prospech ľudí, všetkých, rátame - práve preto bol zvolený prezident Pellegrini

“My všetci” Vás budeme pozorne sledovať. Bez očakávaní, no s prianím rozhodnutí v prospech ľudí. Ľudí, nás všetkých, ktorých ako hlava štátu reprezentujete, nie “ľudí”, ktorí z Vás “urobili” prezidenta.

Pán prezident veľa múdrosti a odvahy!" Želá Juraj Šeliga prezidentovi, sebe a napokon, nám všetkým.

K želaniu "veľa múdrosti a odvahy sa možno pokojne pridať.

Minister Kaliňák vs. Michal Šimečka
Minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) trvá na potrebe prijatia tzv. lex atentátu v skrátenom legislatívnom konaní. Všetky bezpečnostné opatrenia chcú urobiť čo najrýchlejšie. Podľa predsedu opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michala... Čítať ďalej
16 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik